Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коментари на политици за катастрофата на военния самолет, при която загинаха двамата пилоти

Автор:
Снимка: БТА

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че поредният инцидент с екипаж на българските Военновъздушни сили означава, че Българската армия все по-малко може да гарантира териториалната цялост и независимостта на страната. Според Костадинов разследването на инцидента ще завърши без обвиняеми.

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски изрази съболезнования към семействата на загиналите пилоти и настоя за оставките на командващият ВВС генерал-майор Димитър Петров и бригаден генерал Николай Русев, командир на Трета авиобаза "Граф Игнатиево". В съобщение до медиите Пеевски посочва, че те трябва да поемат отговорността за трагедията, а компетентните разследващи органи да установят причините.

Разпадът на държавността взема вече своите жертви, коментира пред медии в парламента Борислав Гуцанов, председател на парламентарната група на "БСП за България", инцидента с учебно-боен самолет L– 39 ZA край Трета авиобаза в Граф Игнатиево. Депутатът изказа съболезнования на близките на загиналите български офицери.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна