Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Алианс за права и свободи" номинират Румен Гайтански - Вълка за кандидат-депутат

Румен Гайтански
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Румен Гайтански,  по прякор  Вълка, който в момента е следствения арест, ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган - "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в Сливен Владимир Мартинов. Очаква се номинацията да бъде направена на областно събрание в понеделник.

Мартинов заяви, че издигането на Гайтански е лично негово решение:

"Ами кое ме накара? Така просто. Аз съм адвокат и чувството за справедливост при мен е така много силно развито. И виждайки ситуацията в България, това ме подтикна да номинирам именно Румен Гайтански.

Другият мотив за издигането на кандидатурата на задържания в ареста бизнесмен е, че той би бил успешен и в политиката. Той е един успешен и доказал се човек. Защо да не е успешна? На фона на тези депутати, другите, които са толкова "успешни"".

Владимир Мартинов коментира и разцепването на ДПС  и отражението в членовете и симпатизантите на партията в региона:

"Отзвукът на хората е много отрицателен. Темата е много чувствителна и всички тези действия, които се правят в момента  от страна на другия лагер въобще не се приема на добре".

Бизнесменът Румен Гайтански е един от тримата обвиняеми по аферата с необезпечения кредит в размер на 150 милиона лева, отпуснат през 2019 г.  на фирма, свързана с Гайтански, от Българската банка за развитие.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна