Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестна акция на ВМРО пред Софийската опера, където президентът на РСМ ще гледа операта "Набуко"

2
Снимка: Мира Стефанова

Представители на ВМРО проведоха протестна акция пред Националната опера и балет в София, където президентът на РСМ Гордана Силяновска - Давкова ще присъства на операта "Набуко".

Активистите носеха плакати с надпис "Пътят на РСМ към Европа минава през коридор номер 8"," Не на езика на омраза", "Дайте права на българите в Македония".

Правителството на РСМ проявява разбиране към проекта, свързан с изграждането на проекта Коридор 8. Това коментира президентът на югозападната ни съседка Гордана Силяновска - Давкова.

"Всичко, което ни свързва, е добре дошло. Не само, че се работи за коридор за сигурност, но и за възможност за комуникация между гражданите от двете страни". Това каза пред журналисти президентът на Република Северна Македония (РСМ) Гордана Силяновска-Давкова преди началото на операта “Набуко” от Джузепе Верди.

“Неслучайно сме едни до други, всяка комуникация е добре дошла. Правителството има разбиране за проекта, значи няма причина да навреди на НАТО. Впрочем, ние сме заедно в това", подчерта тя, докато беше освирквана от представителите на ВМРО.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна