Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си

Иван Кунев
Снимка: Кети Тренчева

Директорът на  Областно пътно управление - Благоевград Иван Кунев е депозирал оставката си, потвърдиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Заявлението  е подадено след извършена проверка за възникнал скандал между него и служител на пътното управление, прераснал във физическа саморазправа.

Преди дни директорът на Областното пътно управление в Благоевград е изпратил докладна до ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" за скандално поведение на свой служител, който е началник на един от отделите  в управлението. Освен виковете и словесните закани, служителят стигнал и до физическа агресия, като хвърлял бутилки и столове към началника си. 

По случая от АПИ незабавно са образували дисциплинарно производство, но в рамките на проверката не  било установено по категоричен начин, че описаното от Кунев отговаря на твърденията му, заради които той е предложил служителят да бъде уволнен дисциплинарно.

Това е и най-вероятната причина директорът на Областно пътно управление - Благоевград да депозира оставката си, която е приета от ръководството на АПИ като едномесечно предизвестие, съобщиха от Агенцията в отговор на запитване на БНР.

Иван Кунев е директор на  пътното управление от 2009 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна