Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Готови сме за мача с ЦСКА 1948

Станислав Генчев
Снимка: БГНЕС

Треньорът на Левски Станислав Генчев даде редовната си пресконференция преди шампионатния мач на тима му утре срещу ЦСКА 1948, като обобщи състоянието на отбора след паузата.

"Да, нъпълно сме готови за утрешния мач. Прекъсването дойде навреме, имахме доста работа с футболистите, които останаха тук. Състоянието на националите - Алекс и Марин, е много добро. За съжаление Макун се нуждае от повече време. Ще разчитаме на всички, освен на трайно контузените Митков и Лима", бяха първите думи на младия специалист.

"Наблегнахме върху играта ни в атака. В контролата с Ботев (Враца) реализирахме 3 гола и създадохме поне още 5 положения. Надяваме се това да се пренесе и в шампионатните мачове", пожела си Генчев.

"Със сигурност здравето на всеки един футболист е проритет за нас. Най-рано Илиян Стефанов може да се появи в игра следващия месец. Преди да станат шест месеца, няма кака да го използваме. Затова и той не взе участие в контролата с Ботев", обясни той за състоянието на възстановяващия се Стефанов.

"ЦСКА 1948 са много сериозен отбор, неслучайно нямат загуба до момента. Те имат добри български футболисти, разполагат с добри играчи в атака. Надявам се ние да сме отборът, който ще успее да изненада ЦСКА 1948, а не обратното", каза още треньорът.

"Макун не беше водил подготовка с отбор, когато подписа с нас. Беше по-назад. Точно в момента, в който беше в много добро състояние, дойдоха тези мачове с Венецуела. В последните 12 дни е направил само две нормални тренировки с националния тим и е играл 30 минути. Това е крайно недостатъчно. Връща се на изходна позиция", обясни той положението на защитника от Венецуела.

"Надявам се промяната в Съдийската комисия да е за добро. Нито един отбор да не коментира съдиите след мача. Нека остават незабелязани, искрено го желаем това нещо", завърши Станислав Генчев.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна