Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарл Льоклер ще потегли първи в Азербайджан

Снимка: БТА

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер от Монако за четвърти пореден път спечели квалификациите на Гран при на Азербайджан и ще тръгне от първа позиция на състезанието утре. Той направи най-бърза обиколка за 1:41.365 минута.

Монегаскът изпревари в квалификациите австралиеца Оскар Пиастри с Макларън, който остана на 0,3 секунди зад лидера по улиците на Баку.

На трета позиция завърши другият пилот на Ферари - испанецът Карлос Сайнс, който изостана с 0.440 секунди от Льоклер.

Четвърти е мексиканският пилот на Ред Бул Серхио Перес, а световният шампион Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул) ще тръгне едва от шеста позиция на утрешния старт. Между тях е британският пилот на Мерцедес Джордж Ръсел, който ще започне като пети от трета линия.

Новият пилот на Уилямс Франко Колапинто ще стартира девети и стана първият аржентинец, започващ от Топ 10 от състезанието в Бразилия през 1982 година.

Един от фаворитите за титлата във Формула 1 през сезона - британецът Ландо Норис от Макларън, отпадна след първата фаза на квалификациите и ще стартира едва от 17-а позиция утре. Той не намали след развят жълт флаг. "Всички направиха втора обиколка, а аз - не. Нямах късмет", коментира Норис пред Sky Sports. Това беше първото му отпадане в квалификациите след това в Лас Вагес през миналия ноември.


По публикацията работи: Христо Денев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна