Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Тачев остава кмет на Бобошево, БСП ще трябва да плати 1200 лв. съдебни разноски

Снимка: Кирил Фалин

Стефан Тачев, преди гравитирал към ГЕРБ, но избран от местна коалация, остава кмет на Бобошево според окончателното решеине на ВАС от 13-и септември. В края на миналата година Тачев беше атакуван с жалба с искане за предсрочно прекратяване на правомощията му заради забавяне при отписването му като управител на фирма и участие в ръководния орган на друга. Жалбата беше пусната от "БСП за България“, чиито кандидат Крум Маринов загуби балотажа срещу Тачев.

ОИК – Бобошево отказа да уважи тъжбата и казусът влезе в Административен съд Кюстендил. Съдът също отхвърли жалбата, но последва обжалване на решението във ВАС.

Вчера излезе и решението на Върховния съд, което оставя в сила постановеното от Административен съд Кюстендил.

Интересното е, че  страна в делото от самото начало  беше "Позитано" -20, а не загубилият техен кандидат.  Червената централа ще трябва да плати 1200 лева разноски по процеса, гласи решението.

Загубилият съдебния спор Крум Маринов сега е предложен втори в листата на БСП-Обдинена левица за 10 МИР-Кюстендил.

Маринов и Тачев, който предишния мандат беше председател на ОбС, са в непрекъснати вражди и противоборства, пълни антиподи са, не си и говорят, коментират в града. Маринов сега е общински съветник.
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна