Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Демонстрации в Израел с искане за освобождаване на заложниците в Газа

Демонстрация в Тел Авив срещу правителството на Бенямин Нетаняху и с искане за освобождаване на заложниците, държани в Ивицата Газа от групировката "Хамас", 14 септември 2024 г
Снимка: БТА

В Тел Авив и в Ерусалим снощи се проведоха нови демонстрации с настояване правителството на Бенямин Нетаняху да освободи заложниците, задържани от радикалната палестинска групировка "Хамас" в Ивицата Газа.

Според организаторите броят на демонстрантите се увеличава, след като в началото на септември израелските сили откриха телата на шестима от пленените.

Кабинетът на Нетаняху е изправен пред гнева на демонстрантите заради мнението, че не е направил достатъчно, за да осигури примирие с "Хамас", което да предвижда размяна на заложници срещу палестинци, излежаващи присъди в израелски затвори.

По-голямата част от спасените заложници досега бяха освободени по време на едноседмично примирие през ноември миналата година. Израелските сили успели да открият и спасят живи едва осем души.

Преговорите с посредничеството на Съединените щати, Египет и Катар за постигане на сделка между Израел и "Хамас" са в застой от месеци, припомня АФП.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна