Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АПИ апелира Столичната община да въведе временна организация на бул. "България" в София

Снимка: БГНЕС

Агенцията "Пътна инфраструктура" апелира към Столичната община за въвеждане на временна организация на движение по надлеза при детелината на бул „България“ и Софийския околовръстен път, с която преминаването под моста да бъде възстановено преди началото на учебната година.

За това е необходимо АПИ и Столичната община да подпишат споразумение, но до момента обаче въпреки проведените разговори няма категоричен отговор от община кога и дали ще бъде подписано, съобщават от агенцията.

Тя е изготвила временна организация, с която да обезопаси съоръжението с бетонови огради, а скоростта под него да се ограничи до 30 км/час. По този начин то ще се предпази от евентуални бъдещи удари, който биха застрашени конструктивната му устойчивост.

В началото на септември от Столичната община съобщиха, че е започнала подготовката на спешни укрепителни дейности на моста на бул. "България". В понеделник започва изграждането на укрепващото скеле. Целта е възстановяване на движението в участъка възможно най-скоро, като безопасността на гражданите остава основен приоритет.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени