Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награждават с допълнителен отпуск служители, които ползват алтернативен транспорт в Никозия

Допълнителен отпуск за служители, използващи алтернативен транспорт, автобус от рециклирани материали, специални веломаршрути са част от програмата на кипърската столица Никозия през започващата днес Европейска седмица на мобилността.

Модерни, иновативни и динамични прояви ще насърчат гражданите за активно движение, използване на градските автобуси и други „чисти“ и „умни“ решения за устойчив транспорт, казаха от местната управа на Никозия.

С кампанията си през Европейската седмица кипърската столица подчертава визията си за равнопоставено публично пространство, споделено от пешеходци, велосипедисти и деца, които могат да се движат безопасно и удобно в приятна среда. Целта е да се повиши качеството на живот в града чрез подобряване на транспортната инфраструктура.

Два дни допълнителен годишен отпуск дава Община Никозия на своите служители, които през тази седмица ще идват и ще си отиват от работа пеша, с автобус, велосипед, електрически скутер или електрически автомобил.

Затворени за движение ще бъдат райони около площади, които ще бъдат превърнати в пространство за творчески, образователни и спортни дейности за децата. 

Пред обществеността ще бъдат представени проекти, изпълнявани в рамките на интегрирания план за устойчива мобилност на Никозия, за намаляване на вредните емисии.

По публикацията работи: Калин Дацов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна