Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Никога няма да се предам!

Доналд Тръмп
Снимка: АП/БТА
Чуй новината! Чуй новината:

Бившият президент Доналд Тръмп е в безопасност след нов опит за убийство. 

Агенти от тайните служби са стреляли по мъж в близост до голф игрището "Trump International".

ФБР определя инцидента като опит за убийство.

Тръмп е играел голф с дългогодишния си приятел и донор Стив Виткоф, когато са се чули изстрели.

Според шерифа на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу стрелецът се е приближил на около 300-400 метра в близост до бившия президент, когато е бил забелязан от агентите:

"В храстите, където този човек се е криел, имаше оръжие, подобно на АК-47, с оптичен мерник, две раници, както и камера GoPRO, с която той е щял да прави снимки. В момента тези предмети се обработват в рамките на разследването. Агентът на "Сикрет сървис", който е бил на голф игрището, се е справил страхотно"

По заподозрения са били изстреляни четири до шест изстрела преди той да пусне  оръжието и да избяга. Не е ясно дали той е бил насочил оръжието си точно срещу Тръмп. Стрелецът се е качил в превозно средство, но е бил задържан след това. Сега трябва да се разбере дали това е правилният заподозрян.

В имейл за набиране на средства Тръмп написа впоследствие, че "неговата  решимост само става  по-силна след още един опит за отнемане на живота му". "Никога няма да се предам!", обеща той.

Белият дом обяви, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис са били информирани за инцидента и са удовлетворени, че Доналд Тръмп е в безопасност. а лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър каза, че "в тази страна няма място за каквото и да е политическо насилие".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени