Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриархът пожелава плодотворна, благодатна и спасителна учебна година

Снимка: Виктория Топалска

По случай началото на новата учебна година Българският патриарх Даниил се обръща към всички учители, родители и ученици с благопожелания за една плодотворна, благодатна и спасителна учебна година.

Окръжното послание на патриарх Даниил ще прозвучи във всички църкви в Софийска епархия след отслужване на водосвета по случай началото на Новата учебна година. Българският патриарх припомня, че източник на всяко истински знание и мъдрост е Исус Христос.

В православното богословие образованието има преди всичко духовен смисъл. Не е случайно, че на български език думата образование произлиза от "образ".

За българите образованието не е просто усвояване на информация и знания, а преоткриване, очистване и проясняване на замъгления от греха Божи образ у човек. В патриаршеското послание има и цитат от Библията от Посланието на Свети Апостол Павел до Галатяни (Глава 6, 7 стих) – "Каквото посее човек, това и ще пожъне“.

Обръщението патриарх Даниил завършва с пожелания за сили и здраве на всички учители, ученици и родители през новата учебна година. 

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени