Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Молдовец, превозвал нелегални мигранти, предизвика катастрофа в София при бягство от полицията

След гонката и последвалата катастрофа с участието на мигранти и полицейски коли в района на столичното "Ботевградско шосе" и Околовръстния път - 16 септември 2024 г.
Снимка: БГНЕС

Молдовски гражданин, управлявал автомобил с румънска регистрация, предизвика катастрофа на входа на София в опита си да избяга от полицията.

В автомобила на молдовския гражданин са открити 11 нелегални мигранти. Полицията ще изяснява дали чужденецът е част от по-голям канал за трафик на мигранти.

Към момента се установява техният произход.

След като е отказал да се подчини на патрул на МВР, чуждият гражданин е блъснал българска кола, движеща се района.

При инцидента има пострадала жена - водачката на лекия автомобил, участвал в катастрофата с автомобила с мигранти. Тя е транспортирана до столичната Окръжна болница заради оплаквания от болки в главата, съобщиха от Спешна помощ. 55-годишната жена е в добро състояние, правят й се стандартните прегледи и ще бъде освободена за домашно лечение, обясниха от лечебното заведение.

От автомобила, в който са открити 11 мигранти, екипите на Спешна помощ са прегледали 17-годишно момиче с хипертония, което е получило паник атака.

Оказано му е лечение на място и не е било транспортирано до болница. 

Сериозно задръстване се е образувало в района на Околовръстното шосе на София и "Ботевградско шосе", където е станал инцидентът.
По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна