Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пол Макнами: България има страхотен млад отбор

Пол Макнами
Снимка: БФ Тенис

„Това беше  една много значима и важна победа за България, защото ще вдъхне увереност на тези млади, но безспорно талантливи момчета", това каза  австралийската тенис легенда Пол Макнами след впечатляващия успех на България  над Салвадор с 3:2 победи в турнира за Купа "Дейвис".

„Начинът, по който Янаки спечели срещу толкова опитен съперник, какъвто безспорно е Марсело Аревало, бе възхитителен. Милев трябваше да даде всичко от себе си и дори повече, защото отстъпваше с 1:4 в тайбрека срещу опонент, който има сериозни успехи в турнири от Големия шлем. Това бе наистина впечатляващ успех, а неговият треньор и баща може наистина да се гордее с него", заяви Макнами.

„В момента България разполага със страхотен отбор и една наистина чудесна атмосфера. Разбира се, ще е нужно още време на тези млади момчета да разкрият пълния си потенциал, но той определено е налице, а този успех ще им вдъхне увереност. Радващото е, че България разполага с много силни и талантливи млади тенисисти.",  допълни менторът на някои от водещите ни състезатели, включително и на героя Янаки Милев.

По отношение на  участието ни в бараж за изкачване в Световна група I на Купа "Дейвис" през февруари, Макнами обясни, че ще имаме нужда и от малко опит:

„Нуждаем се от Адриан (б.а. Андреев) в предстоящия мач. Ако той е с нас, може да направи разликата. Без него ще е трудно в първа група. Имаме нужда от неговия опит.", допълни бившият №1 в света и 4-кратен шампион на двойки в турнири от Големия шлем, който през последните години е специален консултант към спортния отдел на Българската федерация по тенис. 

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна