Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Арангелов е новият старши треньор на ФК Ловеч, Мариян Христов е негов помощник

Христо Арангелов е новият старши треньор на ФК Ловеч, Мариян Христов е негов помощник
Снимка: БТА

Христо Арангелов е новият старши треньор на ФК Ловеч. Договорът на бившия футболист на Пирин (Благоевград) и Марек (Дупница) е до юни 2025 година.

Преди да подпише с ловчалии Арангелов е работил като треньор в столичните Левски и Септември. Той заема поста сред като доскорошният старши треньор на втородивизионния тим Живко Желев напусна. Това съобщи за БТА изпълнителният директор на отбора Добрин Джабарски.

Заедно с Христо Арангелов  в екипа му в Ловеч пристигна и бившият национал Мариян Христов. В треньорския щаб остават Веселин Симеонов и Витомир Вутов, който отговоря за вратарите.

"Изборът за този треньорски тандем е изцяло мой и аз нося отговорност за резултатите, които ще постигнат. Целта е да останем във Втора лига и привличане на още млади футболисти", посочи Джамбарски.

"Тук намираме условия за работа - млади футболисти, добра база. Клубът може да се развива в правилната посока, да се налагат тези футболисти, да се предлагат на по-големи клубове. Има много добър колектив. Наблюдавахме два мача на живо, футболистите се раздават на сто процента", каза Арангелов.

Първият мач, в който Христо Арангелов ще води ФК Ловеч, е на 22 септември срещу Ботев II (Пловдив).


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна