Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Далеч съм от сбогуване с българската публика

Новак Джокович и Григор Димитров
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и олимпийският шампион Новак Джокович (Сърбия) дадоха съвместна пресконференция преди демонстративния мач между тях тази вечер в "Арена София" и заявиха, че приятелството им и благотворителната кауза са в основата на предстоящото събитие.

Димитров каза, че това е един от най-важните моменти в кариерата му, но той е за цяла България.

"Това не може да се сравни с нищо, че той дойде тук. Това обаче не е лично за мен, а за цяла България! Искрено се вълнувам, много е специално и с нетърпение до очаквам. Винаги съм искал тук да има тенис на световното ниво, но това той да дойде в София - искам да е за всички нас, за всички фенове на спорта. Все пак имаме Новак, който е най най-добрият. Това е един от най-важните ми моменти като българин.

Запитан дали срещата тази вечер е формално сбогуване с публиката у нас Димитров отговори: "Не, още съм далече от всякакво сбогуване. Това е нещо повече. През годините всеки играч си има негови цели и ги гони. Аз не съм различен, такива са обстоятелствата. Нека гледаме напред, нека мислим позитивно, нека от този повод да очакваме да се случи нещо повече".

Хасковлията заяви, че вече си чувствам по-добре, след като заради травма се наложи да прекрати участието си на Откритото първенство на САЩ по тенис.

"Със сигурност съм вече по-добре. Липса на късмет имах в последните два турнира от Големия шлем, имах проблеми с тялото, но това е спортът. Сега ми предстоят още 4-5 турнири. Още не знам както ще се случи с тялото ми, защото в Ню Йорк бях максимално подготвен. Много мачове ми се събраха и това е комбинация от всичко. Напрежението също отдава голямо значение", заяви Димитров.

Новак Джокович каза, че за него е удоволствие да бъде за втори път в София.

"Удоволствие е да бъда тук за втори път. 2012 година беше за друга кауза, сега е за тенис. Ние сме приятели с Григор, дълги години сме в тениса. Преди четири години той дойде в Белград да играе и сега се договорихме да бъдем тук. Радвам се, че мога да помогна на неговата фондация, на неговите инициатива. Играли сме много пъти, уважавам го", заяви сърбинът.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна