Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНБ: Печатницата е изпълнила всички изисквания по доставката на хартия за машинния вот

Снимката е илюстративна.
Снимка: Ани Петрова

Печатницата на БНБ е изпълнила всички изисквания по доставката на специализирана хартия за бюлетините от машинното гласуване. Това се казва в позиция, публикувана на сайта на Централната банка, във връзка с медийни публикации.

От печатницата потвърждават, че специализираната хартия отговаря на зададените изисквания от ЦИК и от производителя на машините за гласуване – "Смартматик Интернешънъл".

Параметрите се посочват във всяка обществена поръчка за избори в Република България, подчертават още от печатницата с допълнението, че параметрите са строго спазени.

Мостри от доставената хартия са предоставени на ЦИК преди подписване на договор за изпълнение на обществената поръчка, придружени със сертификат на производителя и с протокол от изпитване в независима акредитирана лаборатория.

Избраната фирма за доставка на специализираната хартия за машинно гласуване е MITSUBISHI HITEC PAPER EUROPE, става ясно в публикацията, където се подчертава, че резултатите до момента показват, че хартията отговаря на изискванията технически характеристики.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна