Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загинали цивилни при руски атаки срещу Украйна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

И тази нощ Русия изстреля ракети и дронове по Украйна, има загинали цивилни.

За атака на Русия с дронове срещу украинската столица Киев съобщава Ройтерс. Град Запорожие и цяла Запорожка област също са били подложени на масиран обстрел тази нощ, загинали са двама души, съобщиха украинските въоръжени сили.

През нощта Украйна изстреля серия от дронове срещу няколко западни руски региона, съобщиха местни губернатори. Според данните им няма щети или жертви. В части на руската Тверска област обаче училищата и детските градини днес остават затворени, а властите не съобщават причината. Според Ройтерс в Торопец в Тверска област отломки от свален украински дрон е предизвикал пожар, но няма информация какво се е запалило. Украйна твърди, че ударите са насочени към руската военна, енергийна и транспортна инфраструктура, която е ключова за руските нападения.

По време на посещението си в Киев миналата седмица държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън е бил информиран за елементи от украинския план за оказване на натиск върху Русия да прекрати войната, заяви говорителят Матю Милър. Във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски обяви, че в сътрудничество с военното командване е разработил комплекс от мерки за укрепване на Украйна в рамките на "Плана за победа". Той ще бъде представен на съюзниците следващата седмица.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна