Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеглиха номерата за частичните и новите кметски избори

Председателката на ЦИК Камелия Нейкова
Снимка: БГНЕС

ДПС ще бъде с номер 55 в бюлетините за насрочените за 20-и октомври нови и частични избори за кметове, а коалиция "БСП за България“ - с номер 43. Това стана ясно при провеждането на жребия в Централната избирателна комисия за определянето на поредните номера на формациите, които са допуснати за участие в тях.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова уточни: 

"ЦИК взе решение номерата да започват от 41. Това се налага, защото по едно и също време ще се провежда кампания за избор на народни представители на 27 октомври и за частични и нови избори на 20 октомври. Жребият за новите и частичните избори е общ, в него участват партиите и коалициите, допуснати за участие с решение на ЦИК".

Жребият отреди на партия ГЕРБ номер 45, Коалиция "Продължаваме промяната-Демократична България“ ще бъде под номер 53, "Възраждане" ще бъде с бюлетина номер 41,  "Има такъв народ" - с номер 51. Частичните кметски избори ще се проведат в 12 кметства и в двата варненски района „Приморски“ и „Одесос“, а новите избори са за кметове на община Омуртаг и кметство Габровница, община Монтана.

Жребият за номерата на политическите формации в бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 27-и октомври ще бъде изтеглен на 25-и септември. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна