Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кейт Мидълтън с първа работна среща след лечението си

Кейт Мидълтън
Снимка: Ройтерс

Принцесата на Уелс проведе първата си работна среща, откакто се подложи на лечение от рак по-рано тази година.

По пътя към завръщането си към обществения живот Кейт Мидълтън е имала среща в замъка Уиндзор по неин проект за ранното детство, съобщи Би Би Си. Това последва видеосъобщение миналата седмица, в което тя разкрива облекчението си, че нейната химиотерапия е приключила.

Принцесата каза, че тази година е била "невероятно трудна", но тя е с "ново чувство за надежда и признателност за живота". Няма подробности или снимки от срещата в Уиндзор, но е добре известно, че един от водещите проекти на Кейт е кампанията Shaping Us, повишаваща осведомеността за важността на ранното детство, което тя описва като "работата на своя живот".

Принцесата на Уелс е работила от вкъщи и е имала срещи у дома и преди, но това беше първият официално регистриран работен ангажимент от началото на нейното лечение. Тази последна актуализация е част от внимателно поднасяната информация за завръщане на Кейт към нормален живот.

По-късно тази година тя може да има малък брой публични изяви, като например участие в Деня на възпоменанието през ноември и нейния годишен концерт за коледни песни.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна