Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на ст. "Българска армия" започна с изкопни дейности

"Българска армия" - строеж
Снимка: БТА

Строежът на стадион "Българска армия" в София започна със старта на изкопните дейности в съоръжението. Снощи след 20.00 часа, изпълнителят на втората фаза от строежа на бъдещия "армейски" дом разположи багери, фадроми, камиони и фургони на площадката в "Борисовата градина". Движението на техническите средства в парка ще се извършва, като се спазват най-високите екологични норми. При навлизането на машините от обекта към градската среда, техните гуми и шасита ще бъдат щателно почиствани, за да се избегне замърсяване.

От ЦСКА София съобщиха, че около месец ще отнеме целият процес по изкопна дейност и подготовка за монтаж на стоманобетонните конструкции. Самите конструкции вече се изработват извън зоната на парка - в завод на изпълнителя "Главболгарстрой", за да могат да бъдат монтирани без да създават неудобство на столичани.

На място тази сутрин процеса по стартиране на реконструкцията проследиха изпълнителният директор на ЦСКА София Радослав Златков, представителите на дружество "Спортни имоти Българска армия" Ангел Борисов и Георги Банов, както и директорите на клуба Михаил Александров, Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Вторият етап от реновационните дейности на стадиона ще отнеме 12 месеца, а завършването на целия проект - 18 месеца. Планирано е освобождаване на 40 декара за обществено ползване в парк "Борисова градина“, което ще включва създаване на зелени площи и алеи, както и засаждане на над 300 нови дървета. Подробности ще бъдат съобщавани при напредване на дейностите, когато ще бъде организиран и достъп на медиите до обекта.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна