Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Този уикенд се провежда Фестивал на чесъна в радомирското село Долни Раковец

Прочутите 101 каба гайди ще открият Фестивала на чесъна в радомирското село Долни Раковец. Той е организиран от група млади земеделци и се провежда за втора поредна година.

Гайдарите от Смолян ще дадат началото на едно от най-колоритните събития в Пернишки регион - Фестивала на чесъна. В продължение на два дни - събота и неделя, местни и гостуващи производители ще представят традиционни продукти от различни краища на страната, ще има улица на занаятите, богата музикална и танцова програма, игри и забавления. И тази година гостите на фестивала ще плетат венци от чесън, а известният шеф готвач от Перник Станислав Иванов ще представи на живо приготвянето на разнообразни специалитети и разядки с чесън.

„Решихме да направим една книжка с рецепти- само чеснови разядки. Абсолютно всеки, който участва в тази книжка го е направил доброволно и без да иска някакви средства. Изцяло само хора от селото – като идея, като автор на рецептите, като изрисуване на книжката, снимките към всяка една рецепта, абсолютно всичко, включително и печатът, е доброволно. И продавайки тази книжка всички средства ще отидат за облагородяване на минералните ни извори”, разказва кметът на селото Йоана Георгиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна