Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монако надви Монпелие с гол в добавеното време

Монако
Снимка: www.asmonaco.com

Тимът на Монако стигна до домакински успех с 2:1 над Монако с победно попадение в осмата минута на добавеното време на срещата от шестия кръг на френската Лига 1. Монако записа трета поредна победа и е втори във временното класиране с 16 точки, колкото има и лидерът Пари Сен Жермен.

Монако, Пари Сен Жермен, Олимпик Марсилия и Ланс са четирите състава във Франция, които все още нямат поражение от началото на сезона.

Отборът на Монпелие остава с един успех от началото на сезона и се намира на 16-а позиция с 4 точки в актива си.

20-годишният сенегалски полузащитник на Монако Ламин Камара донесе победата за домакините в осмата минута на добавеното време с прецизен удар от границата на наказателното поле, след като получи топката от Бреел Емболо.

Футболистите на Монпелие поведоха още в 16-ата минута чрез Раби Нзингула, а Монако изравни в 32-ата минута. Американецът Фоларин Балогун се разписа за 1:1, отново след асистенция на Емболо, дошла след отлична отборна работа на домакините.

Гостите приключиха срещата с човек по-малко, тъй като в третата минута на добавеното време Тангуй Кулибали получи втори жълт и съответно червен картон.


По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна