Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паднали клони и преливащи шахти във Варна

5
Ул. "Константин Величков"61
Снимка: Мартин Николов

Десет сигнала за паднали клони са получени на дежурния телефон в община Варна. Шест от тях са за клони стоварили се върху автомобил. Четири са сигналите за наводнени участъци от преливащи канализационни шахти – на ул. "Акад. Курчатов" (до зеленчуковата борса), пресечката на ул. "Хан Омуртаг" и ул. Граф Игнатиев; на ул. "Александър Дякович" и на бул. "Сливница" (в района на цирковата площадка). Това съобщи за Радио Варна дежурният в община Варна.

Лека кола е закъсала в наводнен участък на бул. "Република", в пресечката ул. "Уста Колю Фичето".

Наводнен е пътят до зеленчуковата борса, както и участъка на обръщача на автобус 39, където заради високата вода има автомобили, които са изгубили номерата си там.




Стълб на уличното осветление е паднал вследствие на силния вятър, в кв. "Младост" бл.115, допълни още служителят на община Варна.

Във Варна в Морската градина има паднали клони, един от които е до входа на Радио Варна. 



Снощи е било изкъртено парче асфалт на булевард "Сливница", посока града, между двата мола, пропаднал участък от пътя и паднало дърво има и на входа на местността Пчелина.

Паднали малки клони има и до сградата на Община Варна. Служители на сметопочистващата фирма ги отстраняват, видя репортер на Радио Варна. 




На дежурния телефон в Областна администрация-Варна сигналите са били три за паднали клони на пътя, препятствията вече са отстранени. Два сигнала са били в община Аврен – на пътя преди село Близнаци и на участък преди с. Равна гора. Друг сигнал е постъпил за паднали клони на изхода на град Аксaково, в посока Добрич.

От областната администрация съобщиха още, че има два затворени пътни участъка заради паднали клони и дървета в региона - пътят между селата Храброво и Овчага е затворен заради отстраняване на паднал клон, затворен е и пътният участък между селата Каменар и Куманово, община Аксаково, падналите клони се отстраняват.

Кметът на община  Аврен Емануил Манолов съобщи в профила си в социалните мрежи,че още снощи са отстранени три паднали  дървета - в село Приселци, по пътя между селата Бенковски и Китка, както и в село Здравец до разклона за Белослав.

Няма пострадали.

Подробностите чуйте в звуковия файл в начало на публикацията. 



По публикацията работи: Мариела Димитрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна