Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Михайлов се връща начело на НЗОК следващата седмица

Станимир Михайлов
Снимка: БГНЕС

Освободеният преди няколко месеца управител на Здравната каса Станимир Михайлов се връща на поста си в началото на следващата седмица, научи БНР от свои източници. 

Това ще се случи по силата на решението на Конституционния съд, което отмени решението на парламента за предсрочното освобождаване на Михайлов. Съдебното решение беше обнародвано в Държавен вестник на 1 октомври.

Станимир Михайлов беше избран за управител на Здравната каса през юли миналата година, а преди няколко месеца Народното събрание гласува подадената от него оставка, въпреки че в хода на разискванията на оставката беше съобщено, че Михайлов е депозирал заявление за оттеглянето й. Казусът стигна до Конституционния съд, който преди няколко дни обяви освобождаването му за противоконституционно.

Днес Надзорният съвет на Здравната каса е обсъдил заявление, внесено от Станимир Михайлов на 1 октомври, свързано с връщането му на поста управител, но не е взето категорично решение по този въпрос, стана ясно след заседанието.

Според председателя на Надзорния съвет Петко Стефановски е спорно дали този орган трябва да се занимава с казуса. Заявено е ново обсъждане, което да се проведе през следващата седмица.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени