Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворително бягане за животните ще се проведе в София

Кадър от бягането за животните през 2023 г.
Снимка: Сдружение КАЖИ

За шеста поредна година на езерото Ариана в Борисовата градина в София ще се проведе благотворително бягане за животните. То е организирано от сдружение КАЖИ - Кампании и активизъм за животните в индустрията. Бягането се провежда във връзка със Световния ден на селскостопанските животни на 2-ри октомври и Световния ден за защита на животните, който отбелязахме на 4-ти октомври. 

Регистрацията се провежда онлайн, както и на място между 10 ч. и 10:45 ч., а самото бягане започва в 11 ч. Организаторите подчертават, че според прогнозата точно тогава се очаква да не вали.

"През последните години бягането набра все по-голяма популярност. Все повече хора се включват в това събитие. То се провежда винаги на езерото Ариана. Бягането е 5 километра. Ще започне в 10 часа. Всеки, койъо желае да се регистрира, може да го направи на сайта ни https://run4animals.caai.bg. Регистрацията е безплатна. Наистина бягането е важно за нас, защото това е едно от събитията, с които ние събираме всъщност средства за нашата дейност. Всеки, който подкрепя дейностите, с които се занимаваме, се занимава сдружение КАЖИ, може да дари, за да можем да сме максимално полезни по всички кампании", обясни Петя Алтимирска, председател на сдружение КАЖИ.

За бягането няма възрастови ограничения, а участниците могат да бъдат и домашните любимци.



Дарените по време на събитието средства ще бъдат използвани за кампаниите на сдружението, които включват искане за забрана на фермите за кожи в България и Европейския съюз като цяло, както и въвеждането на иновативни методи в науката и обучението, които да изключват експериментите с животни.

Кадър от бягането през 2023 г.
По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна