Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

3000 глоби с фиш и над 580 акта са наложени от КАТ-Пловдив за седмица

| обновено на 07.10.24 в 15:41

За изтеклата седмица на територията на Пловдивска област са регистрирани над 40 пътно-транспортни произшествия с един загинал човек и 15 души ранени – съобщи инспектор Стоян Войводов от сектор "Пътна полиция". За същия период са съставени над 580 акта и близо 3000 глоби с фиш.

При анализа на нарушенията прави впечатление повишаване на броя на шофьорите, които карат след употреба на алкохол или наркотици. 9 са положителните проби за употреба на алкохол, а 8 – за наркотици.

Тази седмица, до неделя включително се провежда една полицейска операция по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция "ROADPOL" (Роудпол). Акцията цели да се обърне внимание на факторите, които разсейват водачите, а това включва използването на мобилни телефони, други мобилни устройства, както и вградените в модерните автомобили устройства.

В хода на тази операция ще се наблегне и върху използването на обезопасителните колани, които също влияят за сигурността на водача и спътниците му.

"Ежедневно засичаме водачи, които карат и говорят по мобилния си телефон в ръка. Глобата е 50 лв. и отнемане на 10 контролни точки" – уточни инспектор Войводов.

През месец септември в Пазарджишка област са наложени 751 глоби с актове и 9003 глоби с фиш, като за сравнение последните са с 3000 повече от тези, наложени през септември миналата година. 

Близо 61 хиляди са фишовете от началото на годината до края на миналия месец. При тях също има увеличение в сравнение с миналогодишния септември, като актовете за тази година са над 7000. 

През месец септември в област Пазарджик са станали 64 катастрофи, като един човек е загинал.


По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени