Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошо време в Италия с проливни дъждове в 13 области

Снимка: БТА

В Италия Гражданска защита предупреди за лошо време с проливни дъждове и силен вятър през нощта и през целия ден на 8 октомври. Обявени са червени, оранжеви и жълти кодове в 13 области.

Червен код за Лигурия и Ломбардия, оранжев за 7 области също с хидрогеоложки риск като Тоскана, Емилия-Романя, Венетои др. Жълт е кодът в още редица области като Пиемонте, Трентино, остров Сардиния, централните Умбрия, Абруцо и Молизе. Очакват се валежи до над 200 милиметра на квадратен метър за 12 часа в червените зони и до 100 милиметра в оранжевите, включително Милано и Рим, а пикове от 150 милиметра дъжд са възможни във Венето, Фриулии Тоскана.

От вторник вечерта влошаване на времето ще има в южната област Кампания и крайбрежните райони на съседната й Базиликата. Във връзка с тези прогнози кметовете на много общини решиха училищата да останат затворени, за да сеизбегнат опасни ситуации, свързани с лошото време, като наводнения или транспортни затруднения.

За по-сигурно, граждани на Генуа, област Лигурия, с полети от летището на Бергамо - разстояние от около 200 км, предпочетоха да пристигнат ден по-рано до излитането на самолета.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени