Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очната ставка по делото "Цалапица" - дума срещу дума

| обновено на 09.10.24 в 13:15
2
Снимка: Радио Пловдив

Без резултат протече очакваната с интерес "очна ставка"  между Рангел Бизюрев, подсъдим за убийството на Димитър Малинов от Цалапица и един от свидетелите в процеса – Ангел Гунчев.   

При разпита и двама докрай останаха на противоположни позиции по въпроса дали във фаталната нощ колата, в която е отнесено тялото на убития младеж, е влязъл на преден или на заден ход. 

На въпроса на Рантел Бизюрев „Ти видя ли нещо?“, свидетелят Гунчев отговори с не. В заключение всеки от тях заяви, че казва истината, а другият - не. 

Подсъдимият Бизюрев попита още свидетеля дали е бил уговорен от близнаците  Динкови да поддържа определена весия, което Ангел Гунчев отрече. При този безрезултатен развой съдът прекрати очната ставка. 

Следващият разпитан свидетел, непълнолетният Даниел Цветков разказа, че дни преди убийството на Рангел Бизюрев му е нанесъл побой. Причината за това, по самите признания на тийнейджъра, били извършени от него кражби и други дребни престъпления.  Затова Рангел го бил с юмруци и ритници по лицето. Бизюрев призна за побоя, но отрече да го е ритал и удрял, като по думите му, само го зашлевил с няколко шамара, понеже свидетелят е с крехка физика, допълни той. 

След това младежът Даниел каза, че познава всички замесени в инцидента, описвайки убития Митко "добър, кротък и разбран", единият от братята Динкови – Борислав като агресивен,  другият – Валентин - уравновесен, а за Рангел Бизюрев нямаше мнение. 

Стана ясно, че между Димитър Малинов и единия близнак – Борислав е имало остро напрежение заради спор за местно момиче – непълнолетната Яница. По спомените на свидетеля Даниел, между двамата дори е възникнал сблъсък.  

Следобед делото ще протече с разпит на таен свидетел и приемане на експертизи. Процесът продължава и утре.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени