Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмите на БНР "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg

Христин Стрижлев, Николай Янчовичин и Милен Митев
Снимка: Ани Петрова

Трите програми на БНР - "Хоризонт", "Христо Ботев" и Радио София вече са достъпни в приложението radioplay.bg - най-сваляната българска музикална платформа у нас за 2023 г. Генералният директор на БНР Милен Митев подписа Споразумение с Медиа Корп - Радиоплей.

С подписването на договора аудиторията на Българското национално радио се разширява още - с достъп до интернет в реално време. Генералния директор на БНР Милен Митев подчерта, че Radioplay е най-голямата радиогрупа в България:

"Със подписването на този договор ще имаме още една възможност за достъп в реално време до програмите на БНР. Като обществена медия ние се стремим да създаваме програми за всички български граждани и да бъдем по-близо до тях. Благодарение на колегите и приложението Radioplay ще има още една такава възможност".

Хората слушат радио основно в колата си или вкъщи, но устройствата за приемане на програмите вече са различни:

"Все повече се увеличава делът на други устройства като смарт телефони, компютри, дори телевизори. Освен това радиото в колата също претърпява еволюция. Аз лично, като потребител, все по-често "се хващам", че ми е по-лесно да си пускам радио през приложение, особено в по-новите автомобили, които разполагат със смартфон интеграция, отколкото да търся отделно начин да включа радиото. Но наистина в днешно време сме принудени да използваме всички възможни канали за комуникация с аудиторията", посочи Митев.

Представителят на Radioplay Николай Янчовичин обобщи, че в приложението до момента е липсвало информационен канал:

"Там са водещите музикални радиостанции в България, но нямаме водещата информационна станция, която е с дълбоко журналистическо съдържание и е много важно да я имаме ние, а и нашите слушатели. Затова е голям успех, че направихме това партньорство и благодарим. Наистина в дигиталната среда радиото има много конкуренти и затова е добре целият пазар да се обедини. Според мен, тази протегната и вече поета ръка е голям успех и за целия радио сектор в България".


По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна