Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама загинали при катастрофи в Ямболско през октомври

Снимка: Pixabay

От началото на октомври на територията на Ямболска област са станали четири тежки пътно транспортни произшествия с двама загинали и петима с настанени в болница с опасност за живота. Въпреки това от пътната полиция отчитат значителен спад на тежките катастрофи в сравнение с миналата година.

От началото на 2024 година са станали 38 тежки произшествия, при които са загинали седем души, а 44-ма са ранените, съобщи главен инспектор Тодор Мишинев.

„Сравнено със същия период на миналата година показва  минус 21 тежки произшествия, минус 3-ма загинали и минус 35 ранени".

След пореден инцидент с електрическа тротинетка в Ямбол, полицейски и общински служители отново ще следят за използването на индивидуални електрически превозни средства в рисковите зони- пешеходни улици, детски и спортни площадки, както и правилното придвижване.

„Най-честото нарушение  липсата на информация дали самото превозно средство подлежи на регистрация.  Много от тези индивидуални електрически превозни средства имат характеристиките на мотоциклети или мотопеди и подлежат на регистрация. Това е нещо, което голяма част от водачите не осъзнават и ги управляват като тротинетки, а те в действителност не са", уточни началникът на „Пътна полиция" – Ямбол.

По публикацията работи: Иван Славов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени