Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогуваме се с Кирил Маричков

7
Снимка: БГНЕС

Десетки почитатели на роклегендата Кирил Маричков се събират пред столичния храм "Света София", където е поклонението. Големият музикант почина в петък вечерта след падане от сцената преди концерт във врачанското село Селановци. Сред събралите се да го изпратят бяха актьорът Христо Мутафчиев и музикантът Данчо Караджов.

"Голям музикант, с много стил, с много вкус, много кротък, спокоен. не съм го видял да избухва. Той създаде едно поколение. Неговата музика създаде едно цяло поколение, което смята за твърде ясен и аз, от тези, които изразяваха с неговата музика. Кирил Маричков е Кирил Маричков. Колкото и грозно и цинично да звучи това със сигурност ще даде повод на много млади хора да започнат да слушат тяхната музика на Щурците, за да знаят поне кой е човека, който си е отишъл от днес", каза Христо Мутафчиев.

"За Кирчо не могат да се кажат две думи. Той е една вселена. Съжалявам безкрайно. Не трябваше така да се случи. Можеше още малко да радва хората. Отиде си един човек, но пък остави една епоха", заяви Данчо Караджов.

 Прощаваме се с Кирил Маричков

Подробности чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна