Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Атанас Илков и Илиана Раева обсъдиха разширението на залата в НСБ "Раковски"

Илиана Раева

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков се срещна с председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. 

По време на разговора беше  изяснено, че  Министерството на вътрешните работи  изпълнява всички задължения свързани с бъдещото  изграждане на новия многофункционален спортно-тренировъчен комплекс и залата по художествена гимнастика, които ще  бъдат разположение на територията на НСБ "Раковски".

Атанас Илков и Илиана Раева уточниха и всички  действията, които е необходимо да бъдат предприети за може проекта да бъде реализиран.

Припомняме, че с решения на Министерски съвет - № 944 от 27.12.2018 г. и № 1051 от 21.12.2022 г., държавата  осигури 4,5 млн. лева за разширението на залата за художествена гимнастика на стадион „Раковски“. 

На 31 май 2023 година правителството прие решение, с което даде съгласие за обособяване на нов УПИ и за безвъзмездното му предоставяне за управление на Министерство на младежта и спорта. Новообразуваният имот трябваше да бъде обособен от имоти - публична държавна собственост, с предоставени права за управление на Министерството на вътрешните работи.

Изготвеният през 2018 година проект все още не е реализиран. Той обхваща разширение и ремонт на сега съществуващата зала и изграждане на нова, в която да бъдат разположени 9 килима.




По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна