Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев: Ще атакуваме и ще търсим победата до края

Станислав Генчев
Снимка: БТА

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев увери, че "сините" ще играят атакуващ футбол и ще търсят победата до край в предстоящото дерби с ЦСКА София утре от 15.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Аз искам моят отбор да победи и ще се постараем да го направим. Който иска победата, трябва да играе със самочувствие, спокойно, ние сме показали, че може да играем резултатен футбол. Най-важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай. Важно е да имаме подкрепа на публиката. Щастливи сме, че билетите са изкупени и ще имаме подкрепа от трибуните", каза Генчев на пресконференция преди мача.

Треньорът на Левски разкри, че атаката на "сините" ще водят Алекс Колев и Мустафа Сангаре. 

"За всеки мач имаме по няколко плана, това че специалисти не са ги видяли в предишни мачове, показва какви специалисти са. Всеки треньор има различни варианти за всеки мач, това е нормално. ЦСКА направи солидна селекция в началото на септември, привлякоха много качествени фуболисти. И двата отбора има с какво да се изненадаме. Много е важна психическата подготовка на играчите в такива мачове. Имаме и психолог, който ни дава ценни съвети.

Няма причина футболист като Сангаре да бъде оставен резерва. Алекс Колев е един от голмайсторите и лидер на отбора. И двамата ще бъдат титуляри", каза още Генчев.

Защитникът Кристиан Макун е под въпрос за дербито заради контузия.

"Макун се върна с контузия от лагера на националния отбор на Венецуела, има проблем в адукторите. Днес ще направи пъвра тренировка с нас и ще видим какво е неговото състояние. Бачев се върна с проблем в глезена, другите национали са добре", каза още Станислав Генчев.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна