Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ново Железаре са по-активни от Войнягово в кметските избори

| обновено на 20.10.24 в 17:59
Снимка: Радио Пловдив

Близо 29 % е активността до обед  на изборите за кмет в карловското село Войнягово. До 12:30 часа са гласували 245 от всичките 848 жители с право на вот, сочат данните на Общинската избирателна комисия в Карлово. 

Гласуването е в две секции в селото и протича нормално, без нарушения. Кандидатите за кмет са петима - Тодор Минковски, Петър Градев, Чавдар Гановски, Съби Градев и Петър Петков.

До изборите във Войнягово се стигна, след като предишният кмет Тодор Танковски беше отстранен заради кражба на общинско имущество. Той получи условна присъда за присвояването на печка тип "камина" от пенсионерския клуб в селото.

Значително по-висока е активността в хисарското село Ново Железаре, където също се провеждат избори за кмет. До 12:30 часа са гласували 49% от избирателите. По списък те са 184, а вота си са упражнили 90, информират от Общинската избирателна комисия в Хисаря. 

Гласува се в една секция. Кандидатите за кмет са трима. Веселина Бунтова, Лъчезар Орешков и Рангел Китенски. 

Частичен местен вот в Ново Железаре се провежда, тъй като дългогодишният кмет на селото Петър Ненов загина при инцидент през юни.

По публикацията работи: Антоанета Петричанска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна