Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елате в Бургас, за да видите невъзможното

Снимка: Музей на невъзможното - Бургас

В Бургас отвори врат Музей на невъзможното. В него са представени над 100 различни инсталации, съчетаващи наука, изкуство и магия, за да провокират сетивата и въображението.

Сред експозициите са Космическа станция, безкрайна стая с огледала, както и антигравитационна стая. Идеята е чрез игра децата да бъдат запознати с основните принципи на физиката.

Създаден, за да промени начина, по който се възприема света, Музеят на невъзможното е най-новата атракция на Бургас. Всички експонати са лично изработени от създателите на музея.

Той е разположен на 2 етажа в сграда, която се намира в центъра на града.

Опитахме се да съчетаем забавлението със знанието, обяснява Ивайло Радославов:

"Различното в нашия музей е интерактивността на експонатите. Всеки посетител има възможността директно да взаимодейства с експонатите - той може да ги пипне, може да види как точно работят, може да стане част от тях дори, да се снимат в нашите инсталации с добавена реалност, да се озове в един безкраен свят, в който няма начало, няма край, би могъл да заснеме собствената си сянка или да сътвори свой собствен уникален цвят чрез трите основни цвята".

Две основни зони има в музея - фото и тъмна зона, но освен тях има и още атракции

"На втория етаж посетителите може да се снимат на Стола на Буше, което е една доста известна илюзия, могат да направят също снимки във антигравитационната стая , както и да разгледат доста други различни експонати".

Работното време на музея е от 10:00 до 19:00 часа.

Желанието на създателите му е в него да се организират работилници, както и да изненадва публиката с нови експонати за различните празници.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна