Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доставиха бюлетините и книжата за изборите в 10 МИР-Кюстендил

Снимка: Кирил Фалин

124 000 бюлетини и книжата за изборите в 10 МИР-Кюстендил бяха доставени днес. Броят на избирателите по постоянен адрес по предварителни избирателни списъци в региона е 126 479, обяви областният управител инж.Александър Пандурски. От тях с двойно гражданство са около 15 хиляди.

От Областната администрация обясниха, че бюлетините ще се охраняват от МВР в определените със заповед на областния управител помещения. Всички бюлетини ще бъдат раздадени на 23 октомври на 9-те общински администрации по предварително изготвен график.

По информация, предоставена от  общините, 1914 лица са подали заявления за гласуване по настоящ адрес. Към момента има 287 секции, от които в 170 секции избирателите имат възможност да гласуват с машина или с хартиена бюлетина. В 110 секции ще се гласува с хартиени бюлетини, а в най-малката община Трекляно се гласува само хартиено.

Подвижните секционни комисии са 7 – по 1 секция в общините Бобов дол, Бобошево, Дупница, Сапарева баня и две подвижни секции в община Кюстендил. В три общини -Трекляно, Невестино и Кочериново, няма създадена подвижна секция. 

Броят на избирателите намалява, посочи областният управител инж.Пандурски.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна