Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Владимир Александров: Гражданите са най-точният компас за управлението

Инж. Владимир Александров
Снимка: Катя Василева

Етрополе за първи път има кмет, който е награден в национален конкурс и дейността му е призната и забелязана в цялата страна. Инж. Владимир Александров е „Кмет на гражданите“, една от престижните награди в националния конкурс „Кмет на годината 2024“ в категория "Малка община". 

Конкурсът се организира за 12-а поредна година, а победителите се избират чрез онлайн гласуване, като тази година своят вот са дали над 70 000 души.

“Радвам се, че в първата си година, в първия си мандат, успях да получа именно наградата на гражданите, които са най-точният компас, който иска да държи в ръцете си всеки един политик в България, защото гражданите имат най-правилната оценка за политиките, които налагат управляващите”, посочва инж. Владимир Александров.

По думите му, не е лесно да си кмет, защото зад него стои цял екип, който той е създал, определил е задачите и след това получава оценка. Зад това обаче стои много труд, срещи с гражданите и най-вече познаване на проблемите на съгражданите си.

“Повечето проблеми касаят имоти и работа. В общи линии липсата на нискоквалифицирана работа и липсата на общински жилища”, посочва Александров. По-близо до хората и повече работа с тях - това е успешната формула за управлението на етрополския кмет.

“Политиките, които налагам в рамките на една година, са за едно прозрачно управление. Включително оперативките, които водя ежедневно, всяка седмица с всички отдели, са открити. Процедурите, които се правят, са открити. Не казвам, че е лесно. Имаме си нашите проблеми, най-малкото за това, че Етрополе беше обявен за един от частните градове и за да бъде разбита една структура или независимост, не е лесно”, допълва той.

Чуйте целия разговор в звуковия файл.

По публикацията работи: Елица Елефтерова - Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна