Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Забавяне на обработката на протоколи от секциите в Монтанско

Снимка: Любо Андреев

Обработката на протоколите от изборните секции в област Монтана се забавя заради направените смени на членове на избирателните секции в последния момент вчера и заради затруднено придвижване от отдалечените секции до областния град.

Над 400 заменки на членове на комисии са направени в област Монтана - каза говорителят на Районната избирателна комисия Петко Петков: "Оказаха влияние, защото се извършиха след провеждане на обученията основно, една от причините".

Най-честата допускана грешка при обработката на протоколите е: "Размяна на данни от една графа в друга, преплитане на машина и хартия основно там". 

Изолина Александрова е председател на 13-а секция в Лом. В нея са гласували 135 души - почти 1/3 от имащите право. Протоколите са без грешка, секцията приключи с отчитането малко преди обяд, а причината е: "Много късно дойде превозът, който е от читалището до общината. В автобуса чакахме други секции, които още не бяха дошли".

Петър Петров е от 6-а секция в село Медковец. Имало е проблем с машината, но е отстранен: "Броенето премина безпроблемно и много бързо, но придвижването до централизираното място за отчитане в РИК, малко ни забави".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна