Храната – бъдещето, отглеждането, производството, иновациите и устойчивостта ѝ, дистрибуцията, както и хранителната култура, е във фокуса на традиционната Световната седмица на предприемачеството (от 18 до 24 ноември), която и тази година се провежда у нас със събития, организирани от Джуниър Ачийвмънт България (JA Bulgaria).
"Нашето общество вече десетилетия се опитва да изгражда предприемаческия дух. Той дава свобода на индивида, от която всички имаме нужда. Предприемачеството те учи да бъдеш независим. Да вземаш решения. А ние като образователна организация помагаме на хората да придобият такива умения. Срещаме младите хора с успешни професионалисти, които ще им дадат и практически насоки, и вдъхновяващ личен пример", отбеляза пред БНР-Радио София Георги Илиев от JA Bulgaria.
Сред предизвикателствата, които са подготвени за участниците са конкурс за най-малките (от последната група в детските градини и първите училищни класове) да творят и изразяват идеи за "Храната на бъдещето"; за по-големите пък (в гимназиите) конкурсът е идеи и бизнес планове на тема "Бъдещето на храната: Иновации и устойчивост".
Днес ще се проведе и уебинар на тема "Умения на бъдещето: Умението да комуникираме ефективно".
Чуйте разговора на Елена Пъневска.