ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Проф. Кр. Калинов: На предстоящия вот не се очакват толкова сериозни проблеми, че да провалят изборите

На предстоящите избори не се очакват толкова сериозни проблеми, че да провалят изборите, но на места се очертава сложна ситуация, смята  проф. Красимир Калинов  – преподавател в Нов български университет, бивш член на ЦИК:   Очертава се доста сложна..

публикувано на 01.10.15 в 09:27

Румяна Бъчварова: МВР е способно да предотврати купуването на гласове на местните избори

Вицепремиерът  Румяна Бъчварова  увери, че МВР е готово да се противопостави на купуването на гласове в предстоящите избори. В Ню Йорк, където тя е част от българската делегация на 70-ото Общо събрание на ООН, Бъчварова говори за предизвикателствата, пред..

публикувано на 01.10.15 в 08:44

"Прозрачност без граници" провежда разяснителна кампания за референдума на 25 октомври

Асоциация "Прозрачност без граници" провежда разяснителната кампания за предстоящия референдум на 25 октомври. Гражданите се интересуват от въпроса за дистанционното електронно гласуване, защото това ще им осигури по-лесно участие в..

публикувано на 29.09.15 в 14:22

За да е валиден референдумът на 25 октомври, трябва да гласуват над 3,5 млн. души

На 25 октомври заедно с бюлетините за местните избори гражданите ще могат да участват и в референдума с въпрос „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път“. За да бъде валидно допитването в него трябва да участват 3..

публикувано на 28.09.15 в 10:45

От три до пет вида бюлетини в секциите за вота

Избирателите ще гласуват с от три до пет вида бюлетини на 25 октомври в зависимост от населеното място, в което дават своя вот. Това заяви говорителят на ЦИК  Цветозар Томов  по Нова телевизия. Бюлетини за кмет на община и съветници ще има навсякъде,..

публикувано на 28.09.15 в 10:30

Плевнелиев призова българите в САЩ да участват активно в референдума

Президентът  Росен Плевнелиев  призова българите в САЩ да участват активно в референдума на 25 октомври. Своят апел държавният глава отправи на среща с наши сънародници в Ню Йорк.  Над 250 000 българи живеят в САЩ и тази голяма общност, по думите на..

публикувано на 27.09.15 в 19:50

Шест са определените места в Благоевград за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания

Шест места са определени за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания за общински съветници и за кметове, както и национален референдум, насрочени за 25 октомври 2015 г. Агитационни материали могат да се лепят на афишниците..

публикувано на 25.09.15 в 19:25

Купеният електорат няма да се справи с купената преференция

От днес започна предизборната кампания за местна власт и за референдума за електронното гласуване. Особеностите и технологията на вота обясни пред Радио Пловдив проф. Михаил Константинов. Тези избори ще бъдат най-сложните от всички,..

публикувано на 25.09.15 в 16:47

Само 1774 пререгистрации на хора в друго населено място преди изборите са отменени

Само 1774 пререгистрации на хора в друго населено място преди изборите са отменени, защото за тях е установено, че не е спазен законът. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството  Лиляна Павлова  в..

публикувано на 25.09.15 в 15:45

Стартира предизборната кампания за местна власт и информационно-разяснителната за референдума

Започва предизборната кампания за местна власт и информационно-разяснителната кампания за референдума за дистанционно електронно гласуване, които ще се състоят на 25 октомври. ЦИК ще следи да не се смесват агитацията за местните избори и разяснителната..

публикувано на 25.09.15 в 10:30

Първан Симеонов: Скучната кампания може да се окаже мъртво вълнение

Политологът  Първан Симеонов  направи анализ на предизборната ситуация у нас в предаването "Преди всички":   Живеем в скучни политически времена, на фона на онова, което имахме преди две и повече години - протестите. Това усещане понякога прилича на..

публикувано на 25.09.15 в 10:26

Инициативен комитет от Видин ще агитира за отговор "Не" на референдума на 25 октомври

Инициативен комитет от Видин ще агитира за отговор "Не" на Националния референдум на 25 октомври, съобщи БТА. Референдумът е за даване на възможност за електронно гласуване в България. Електронното гласуване дава повече възможности за продажба на гласовете и..

публикувано на 24.09.15 в 16:15

ЦИК възлага на "Информационно обслужване" компютърната обработка на данните от местните избори

Централната избирателна комисия възлага на "Информационно обслужване" АД компютърната обработка на данните от гласуването в изборите за общински съветници и за кметове и на националния референдум на 25-и октомври тази година. С друго..

публикувано на 24.09.15 в 11:43

Определено е съдържанието на информационния лист за произвеждане на референдума на 25 октомври

Правителството одобри вида и съдържанието на информационния лист за национален референдум с въпроса "Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?", съобщи пресслужбата на кабинета...

публикувано на 23.09.15 в 19:55

Сръбските власти разрешиха откриване на избирателна секция в Босилеград за референдума

Сръбските власти са разрешили откриване на избирателна секция в Босилеград, където сънародниците ни от Западните покрайнини ще могат да гласуват на предстоящия референдум, съобщиха от екипа на Културно-информационния център в града...

публикувано на 23.09.15 в 11:50

М. Малеева: Електронното гласуване е първата стъпка към електронно правителство

Въпросът за електронното гласуване на предстоящия референдум, който ще бъде проведен на 25 октомври, е ясно зададен. Това значи, че, ако бъде въведено дистанционното гласуване по електронен път, ние ще можем да го правим от персоналния си компютър..

публикувано на 14.09.15 в 16:10

Цветозар Томов: Кампаниите за изборите и референдума няма да са равностойни

До края на деня в ЦИК трябва да се регистрират инициативните комитети, които ще участват в информационната кампания, свързана с референдума. Интересът в последните дни се засилва. Вече има регистрирани четири инициативни комитета и над 20..

публикувано на 14.09.15 в 12:10

148 души вече са гласували на онлайн референдума

148 души са гласували онлайн за двата въпроса, "забранени" от народните представители за предстоящия референдум – подкрепяте ли част от народните представители да се избират мажоритарно и подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на..

публикувано на 14.09.15 в 10:10

Българи в 40 държави ще гласуват на референдума

На предстоящия референдум българите в чужбина ще гласуват в 40 държави. Засега е сигурно откриването на 307 избирателни секции на места, където при предишни избори са гласували по повече от 100 души. За да бъде разкрита нова секция, е..

публикувано на 10.09.15 в 18:20

ЦИК е регистрирала 78 партии и 3 коалиции за изборите

Централната избирателна комисия (ЦИК) е регистрирала 78 партии и три коалиции за участие в местните избори, а за три партии е постановила отказ за регистрация. Това каза говорителят на ЦИК Камелия Нейкова. 13 партии са регистрирани при..

публикувано на 10.09.15 в 17:05