Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Христо Терзийски: Обстановката по границата с Турция е изцяло под контрол

Фото: БГНЕС

Драстично е намалял миграционният натиск по българо-турската граница през последното денонощие. В момента обстановката по границата с Турция е изцяло под контрол, заяви в Елхово директорът на Главната дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски.

През последните 24 часа 256 души са се опитали да преминат нелегално българо-турската граница, задържани са 22, арестуван е и един трафикант. От днес в помощ на граничните полицаи са командировани и 40 военнослужещи и високопроходима техника, която ще се използва за превоз в труднодостъпни места в района на Странджа. Според дирактора на Национална полиция Христо Терзийски, взетите в момента мерки са достатъчни и не се очаква ескалация на напрежението.

Ние считаме, че ситуацията е нормална. При положение че около нас ври и кипи, колегите работят и със зелените униформи, и със сините униформи, и оперативните работят, и разследващите полицаи, тук има командировани в момента четирима разследващи полицаи от четири областни дирекции, и експерти също, каза Христо Терзийски. 

От началото на годината на българо-турската граница са задържани над 15 000 нелегални, опитали са се да влязат над 23 000.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!