Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Спечелете билети за "Лебедово езеро" на Матю Борн на 3D

След „Хофманови разкази“ от киносезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“ има ново великолепно предложение в програмата на кината „Арена“. На 14-и февруари (вторник) в кината „Арена“ в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян ще гледаме на 3D балета „Лебедово езеро“ на Чайковски – нетрадиционният спектакъл на знаменития английски хореограф Матю Борн, отличен с повече от 30 международни награди, между които „Тони“ и „Оливие“.

Гледах преди три години „Лебедово езеро“ на Матю Борн в Телавивската опера и това беше незабравимо, разтърсващо преживяване! Убедих се лично, че това е новаторски гениален прочит на шедьовъра на Чайковски. Така, както хореографията на Мариус Петипа и Лев Иванов представя съвършеното женско превъплъщение на лебеда, съгласно автора, така Матю Борн създава съвършеното мъжко превъплъщение. Няма да видите мъже, които се правят на жени в „Лебедово езеро“! Ще видите цялата мощ, сила, красота на мъжкото тяло в балетното изкуство при завладяващото изображение на ято мъжки лебеди, които на финала унищожават своя брат, който се е отлъчил от тях заради любовта. Вярно е, че сюжетът е малко променен и женските образи са повече или по-малко гротескно решени. Но това не променя впечатлението за гениалността на хореографа Матю Борн, а само го оцветява в определен нюанс. Горещо Ви препоръчвам „Лебедово езеро“ на Матю Борн!

Българското национално радио Ви дава шанса на 14-и февруари да гледате с билети – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”, една от модерните балетни класики, в спектакъл от най-високо качество, заснет на 3D през 2011 г. в лондонския театър "Sadler’s Wells" с участието на звезден състав от танцьори, сред които Ричард Уинзър в главната роля на Лебеда, Доминик Норт в ролята на Принца и Нина Голдман в ролята на Кралицата. 

Можете да опитате късмета си в томболата, като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 9-и февруари. Моля, отбележете Вашето име и телефон за връзка! Пожелаваме Ви късмет!

Томболата ще бъде изтеглена в изданието на предаването „Каста дива“ на 12-и февруари от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт” на БНР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!