Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

“Каста дива” е предаването на програма “Хоризонт” за музикално-сценични изкуства и културен туризъм, с водещ Росица Кавалджиева и редактор Красимира Йорданова.

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви "разходим" из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви "срещнем" със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от "Каста дива", опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес София 1040, бул. Драган Цанков 4, "Каста дива", на телефон 02 987 66 76 или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20 до 22 ч. бъдете с "Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав!


Публикации

4 км от сърцето на Ерусалим достъпни за хора в инвалидни колички

Най-добрият подарък за поклонниците, които ще дойдат в Ерусалим за Великден, направиха от кметството на града. 4 километра от уличките, и то тези, които стигат до основните обекти на трите монотеистки религии, вече могат да бъдат достигнати от хора..

публикувано на 15.04.19 в 17:36

Русенската опера гостува с „Набуко“ на столична сцена

Русенската опера гостува в НДК с една от новите си продукции – „Набуко“ на Верди. Казвам нова, визирайки, че е създадена в мандата на директора Иван Кюркчиев. Цялостната концепция е дело на италианеца Марио Де Карло. Спомням си, че се срещнах и..

публикувано на 12.04.19 в 18:05

„Риголето” със звездни солисти в Софийската опера

Софийската публика вече познава добре превъзходното вокално и артистично майсторство на баритона от Мексико Карлос Алмагер, който преди няколко сезона се представи на столична сцена с две внушителни превъплъщения - като страховития, самодоволен и обзет..

публикувано на 12.04.19 в 17:03

Националният ни балет чества 70-годишнината на Бисер Деянов

Софийската национална опера и балет отбеляза 70-годишнината на знаменития български балетист, педагог и хореограф Бисер Деянов с последната си класическа премиера от миналия сезон – балетът „Корсар” от Адолф Адам, в редакция на Елдар Алиев...

публикувано на 12.04.19 в 16:37
Веса Тонова и Трифон Митев - Лебедово езеро

„Монолог в антракта” – съкровена изповед на прима балерината Веса Тонова

Започна филмовият фестивал за документално кино, посветено на изкуствата "Master of Art".Сред българските ленти в него е филмът „Монолог в антракта“, посветен на прима балерината Веса Тонова. Филмът е заснет преди, по време на и след последния..

публикувано на 10.04.19 в 16:16
Анна Томова-Синтова

Юбилейна изложба "Анна Томова-Синтова. 55 години живот на сцената" в Софийската опера

В Софийската национална опера и балет беше открита юбилейна изложба „Анна Томова-Синтова. 55 години живот на сцената“.  Фотоизложбата представя избрани моменти от изминатия творчески път на световноизвестната българска оперна певица в постановки..

публикувано на 10.04.19 в 14:59
Ла Скала - Милано

Лек инцидент с освиркан режисьор на премиера в Миланската Скала

На 31 март имах възможността да присъствам на дългоочакваната премиера на операта “Манон Леско” на Пучини в Миланската Скала. Шедьовърът на композитора бе представен в нова продукция, която ни върна към световната премиера на произведението от 1893 г. в..

публикувано на 10.04.19 в 12:32

Светлина Стоянова с успешен дебют в "Селска чест" във Виенската Щатсопер

Акцент и своеобразна кулминация в афиша на Виенската Щатсопер през изминалия месец беше серията от четири спектакъла на двете едноактни творби, поставили началото на направлението веризъм в  операта – „Селска чест“ от Маскани и „Палячо“ от..

публикувано на 10.04.19 в 11:48

Израелски дипломат превръща травмиращ проблем в творчески проект

На съвременните учители се налага да възпитават не само невъзпитаните деца, но и невъзпитаните им родители. Само след 20 години ще бъде още по-трудно, защото ще се сблъскват и с невъзпитаните баби и дядовци. Но проблемът има и обратна страна...

публикувано на 28.03.19 в 17:24

Тенорът Божидар Николов чества във Виена 60-годишен юбилей

Успешната международна   кариера  на Божидар Николов започва през 1987 г., когато певецът е приет за член на оперното студио към Виенската Щатсопер, а по-късно е солист на трупата на този театър. Гастролирал е на най-престижните оперни сцени в..

публикувано на 28.03.19 в 16:51