Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

“Каста дива” е предаването на програма “Хоризонт” за музикално-сценични изкуства и културен туризъм, с водещ Росица Кавалджиева и редактор Красимира Йорданова.

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви "разходим" из летните музикални фестивали у нас и по света. Ще Ви "срещнем" със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от "Каста дива", опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес София 1040, бул. Драган Цанков 4, "Каста дива", на телефон 02 987 66 76 или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20 до 22 ч. бъдете с "Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав!


Публикации

„Котките“ в НДК – невероятно преживяване

Дълго ще се помни тази седмица, в която в НДК гостува оригиналната бродуейска продукция на знаменития мюзикъл „Котките” на Ендрю Лойд Уебър! Гледали сме я филмирана, гледали сме българската реплика на сцената на НМТ „Стефан Македонски”, но..

обновено на 18.05.17 в 13:51

Аманда Гомеш очарова българската публика в „Дон Кихот“

В спектакъла на балета „Дон Кихот“ от Минкус в Софийската национална опера и балет днес блестеше победителката в последното издание на Международния балетен конкурс във Варна – бразилката Аманда Гомеш , солистка на Татарския академичен..

обновено на 18.05.17 в 13:38

Завладяващ дебют на Ермонела Яхо в „Мадам Бътерфлай“ от киносезона на „Ковънт Гардън“

Тази седмица в кината „Арена“ в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян бяха прожекциите на операта „Мадам Бътерфлай” от Пучини от киносезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън” . На диригентския пулт беше музикалният..

обновено на 18.05.17 в 13:22

Две сбогувания в "Кавалерът на розата" от киносезона на Метрополитън

Няма нищо по-хубаво от това един оперен театър да може да си позволи да събере каймака сред изпълнителите на световната оперна сцена и да подбере мечтан състав за определено заглавие. Едва ли може да си представим по-добри образи за "Кавалерът..

обновено на 17.05.17 в 19:28

Спечелете билети за „Лебедово езеро“ в Старозагорската опера

На 23-и май от 19 ч. в Старозагорската опера ще бъде премиерата на балета „Лебедово езеро“ от Чайковски, постановка на Силвия Томова по Мариус Петипа и Лев Иванов . „Лебедово езеро” е перлата на балета и е цел на всеки уважаващ..

публикувано на 17.05.17 в 19:03
Ла Скала - Милано

Четири дебюта на премиерата на „Дон Жуан“ в Миланската Скала

На 6-и май завесата на Миланската Скала тържествено се вдигна за премиерата на операта „Дон Жуан“ на Моцарт. Имах удоволствието да присъствам на вълнуващ спектакъл, който отбеляза четири музикални дебюта! За първи път на миланска сцена..

публикувано на 17.05.17 в 17:47

„Военен Реквием“ на Бритън – кулминация на концертния сезон на БНР и Софийската филхармония

Светлините на прожекторите бяха насочени към световноизвестната българска оперна певица Александрина Пендачанска в едно от най-големите събития на нашата концертна сцена тази седмица. Заедно с английския тенор Магнус Уокър и немския баритон..

публикувано на 14.05.17 в 22:35

Спечелете билети за спектакъла ,,Linger”

На 20-и май /събота/ от 20 ч. в столичния театър ,,Театро“ за първи път на Балканите ще бъде представена съвременната танцова продукция ,,Linger” . Тя е създадена от Ирландската танцова компания на звездата Брендан Де Гали , бивш директор и..

публикувано на 10.05.17 в 19:13

„Евгений Онегин” от киносезона на Метрополитън

Един от най-много очакваните спектакли от киносезон 2016/2017 на Метрополитън беше априлската прожекция на операта „Евгений Онегин” от Чайковски с голямата руска оперна звезда Анна Нетребко в ролята на Татяна. Да гледаш тази певица със..

обновено на 10.05.17 в 18:14

Най-добрите музикални филми на фестивала „Master of Art”

Завърши второто издание на фестивала Master of Art за документални филми, посветени на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата. Това издание затвърди у мен усещането, че гледането на..

публикувано на 10.05.17 в 17:32