Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

“Каста дива” е предаването на програма “Хоризонт” за музикално-сценични изкуства и културен туризъм, с водещ Росица Кавалджиева и редактор Красимира Йорданова.

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви "разходим" из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви "срещнем" със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от "Каста дива", опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес София 1040, бул. Драган Цанков 4, "Каста дива", на телефон 02 987 66 76 или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20 до 22 ч. бъдете с "Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав!


Публикации

„Дон Кихот“ със звездите на Болшой театър Екатерина Крисанова и Иван Василиев – истински балетен празник

Много пъти съм гледала балета „Дон Кихот“ на Минкус, но това изпълнение ще остане незабравимо за мен! Публиката, която следи спектаклите на Кралския балет от киносезоните на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“, познава тази наслада от срещата с..

публикувано на 29.10.19 в 20:29

Бляскаво начало на балетния сезон на Старозагорската опера

Заминах с вълнение за града на липите и влязох с нетърпение в залата на Старозагорската опера за спектакъла на балета „Лебедово езеро“ на Чайковски с участието на премиер солиста на Виенския Щатсбалет Денис Черевичко. Няма да забравя участието на..

публикувано на 29.10.19 в 19:45
Хуан Диего Флорес

Хуан Диего Флорес за благотворителния си проект “Sinfonia por el Peru“

Напоследък най-големият белкантов тенор на нашето време - Хуан Диего Флорес е насочил своите интереси освен към блестящите си изяви по оперните сцени на света, също така и към педагогическата работа и пропагандирането на „Ел Системата“ (венецуелски..

публикувано на 29.10.19 в 18:24

„Пинокио“ от програмата на първия фестивал на камерната опера в София

Този месец се роди нов фестивал – първи фестивал на камерната опера в София. Идеята е на режисьора Петко Бонев, който открива и обединява около нея единомишленици: Старозагорската опера, вокалния ансамбъл „Bella voce“ и„Quarto Quartet“ при..

публикувано на 29.10.19 в 17:14

Първи кинофестивал „Танц филм фест“ в София

Първият„Танц филм фест“, част от Киномания, включваше в своята селекция 12 заглавия –биографични, биографично-документални, документални, художествени, експериментални филми и заснети емблематични балетни и танцови постановки. Проследих подробно..

публикувано на 28.10.19 в 19:25

Нова постановка на „Зографът Захарий“ в Софийската опера

По традиция в края на месец септември бляскаво събитие озарява сцената на Софийската опера в навечерието на всеки нов сезон – галаконцертът на учениците от майсторския клас на българската оперна дива Райна Кабаиванска. Тази година  сезонът беше..

публикувано на 28.10.19 в 18:47

„Трубадур“ от програмата на OperaVision

В интернет платформата OperaVision се предлага  един много  стойностен видеозапис на спектакъл на операта „Трубадур“ от Верди.Изпълнението е на Театро Реал Мадрид,а в главните роли са ангажирани четири съвременни  оперни звезди, добре познати и у..

публикувано на 28.10.19 в 16:08

Елина Гаранча и Софийската филхармония – блестящо изпълнение и на певицата, и на оркестъра

Когато научих, че в София ще гостува Елина Гаранча, много се развълнувах - просто не можех да повярвам, че оперна звезда от този ранг  ще изнесе концерт у нас. Винаги съм се възхищавала на тази певица - в нея, като рядко изключение, са събрани всички..

публикувано на 22.10.19 в 16:30

Гастрол на Базелския балет в Телавивската опера

Дълга редичка от бързащи напред или оглеждащи се назад хора с най-необходимите вещи в торбичка или куфар в ръце - така изглеждаше финалът на балета „Тевие“ по мотиви на разказите на Шалом Алейхем, постановката на базелския балет на хореографа..

публикувано на 22.10.19 в 15:22

„Каста дива“, Радио Варна и Варненската опера дариха детски книжки в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна

През летния си сезон предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ осъществи първите си дарения извън София – в детското отделение на Общинската болница в унгарския град Мишколц по време на гостуването си на оперния фестивал „Барток..

публикувано на 02.10.19 в 16:40