Каста дива

Росица Кавалджиева и Красимира Йорданова

“Каста дива” е предаването на програма “Хоризонт” за музикално-сценични изкуства и културен туризъм, с водещ Росица Кавалджиева и редактор Красимира Йорданова.

Обичате ли да пътешествате? Ние ще Ви "разходим" из музикалните фестивали у нас и по света. Ще Ви "срещнем" със звездите на операта, балета, оперетата и мюзикъла. Ако желаете да посетите спектакъл или концерт с билети - подарък от "Каста дива", опитайте късмета си в нашите томболи! Всяка седмица Ви очаква и музикална загадка с награди. Можете да ни изпращате Вашите музикални желания на адрес София 1040, бул. Драган Цанков 4, "Каста дива", на телефон 02 987 66 76 или на e-mail: castadiva@bnr.bg

В неделя от 20 до 22 ч. бъдете с "Каста дива" - едно предаване, което прави живота по-хубав!


Публикации

Летните оперни фестивали във Франция

Под слънцето на Екс ан Прованс за 70-и път се срещат съзвездие оперни таланти и взискателна публика. Международният оперен фестивал има всички основания да отбележи достойно годишнината. Той е един от най-старите фестивали във Франция, седемте..

публикувано на 31.07.18 в 22:30

Концерт в Израел от прощалното световно турне на Хосе Карерас

Кервани с автобуси от цял Израел пътуваха към летния театър в крайграничния град Ашкелон. Там в рамките на „Средиземноморския фестивал“ беше концерта на прочутия тенор Хосе Карерас. Хората основно бяха нови емигранти, пристигнали в последните 15..

публикувано на 31.07.18 в 22:15
София Цуцакова и Джон Абенанти,България

България е сред лауреатите на 28-ия международен балетен конкурс във Варна

На тържествена церемония в Летния театър във Варна бяха обявени наградите на международния балетен конкурс. 28-ото издание на най-старото професионално балетно състезание в света се проведе под патронажа на ЮНЕСКО и на председателя на Народното..

обновено на 30.07.18 в 08:08

Започва фестивалът „Споделете музиката в двореца Врана“

На 11-и юли се открива петото издание на фестивала „Споделете музиката в двореца Врана“, организиран от Софийската филхармония в партньорство със Столичната община.  Програмата започва с фотоизложбата “90 години Софийска филхармония”  и концерта..

публикувано на 11.07.18 в 14:23

Премиери на „Зоро“ и „Пепеляшка“ на „Опера в Летния театър“ и „Варненско лято“

От традиционните празници „Опера в летния театър“ във фестивалната програма на „Варненско лято“ са включени няколко представления. Първото беше на мюзикъла „Зоро“ по музика на „Джипси Кингс“ и адаптация от Джон Камерън. Варненската опера отдавна търси..

публикувано на 11.07.18 в 13:42

Клаус Биланд: Гледал съм 105 различни постановки на „Пръстенът на нибелунга”

Вагнерианци от Германия, Австрия, Великобритания, Швеция, Русия, САЩ, Австралия и Нова Зеландия пристигнаха в София за ежегодния летен вагнеров фестивал в Софийската опера. От 5-и до 10-и юли трупата на Националния ни оперен театър изпълнява за шеста и..

публикувано на 09.07.18 в 23:09
Ла Скала - Милано

Премиера на „Фиделио” в Миланската Скала

Със световна премиера във Виена през 1814 г. и първо представяне в Ла Скала през 1927 г. с диригент маестро Артуро Тосканини, шедьовърът на Бетовен е поставен за последен път на италиански език през 1949 г. – спектакъл, в който взима участие..

публикувано на 05.07.18 в 22:36
Концерт в двореца Шьонбрун във Виена

500 часа класическа музика в лятната програма на австрийската обществена телевизия и радио

Програмата на културните събития  в Австрия през летния сезон вече започна и по традиция впечатлява със своето разнообразие, включващо музикални и театрални фестивали, както и мащабни като организация самостоятелни гала концерти на сцени под открито..

публикувано на 04.07.18 в 22:46

Започват Бургаските музикални празници "Емил Чакъров“

С премиерата на операта "Луд гидия“ от Парашкев Хаджиев тази вечер започват Бургаските музикални празници "Емил Чакъров“ . Тазгодишното издание на фестивала, който по традиция се провежда на сцената на Летния театър, е посветено на 70-годишнината..

публикувано на 03.07.18 в 13:51

„Вердиеви вечери“ в парка „Кайлъка“ в Плевен

„Аида“ на 2 юли с участието на световноизвестната българска оперна певица Цветелина Василева е първият спектакъл от „Вердиевите вечери“ , подготвени от Плевенската филхармония с участието на Общинския хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия..

публикувано на 02.07.18 в 15:04