Eмисия новини
от 07.00 часа

Резултати : автор Svetllana Dimitrova

Manastiri Çekotinski – një pasuri e patundshme kulturore

Në Bullgari ka shumë manastire, disa prej tyre janë ruajtur edhe sot e kësaj dite, për disa të tjera na rikujtojnë vetëm mbeturinat e tyre. Këto godina të shenjta kanë qenë shtylla dhe mbrojtës të shpirtit bullgar, strehim i revolucionarëve, kështjella..

04.02.17 14:35 |

Borovec – mundësi të shumta për pushim dhe sport

Pak janë vendet afër kryeqytetit, ku adhuruesit e malit mund ta gëzojnë hobin e tyre. Një nga vendpushimet më të afërta është Borovec – ai ndodhet 70 km nga Sofja dhe është një vend tërheqës edhe për pushime dimërore dhe për ato verore. Përveç kësaj..

31.12.16 12:15 |
Maja Ostriç

Fshati Babinci – një kënd magjik në Ballkanin e Tetevenit

Duke udhëtuar në Bullgari mund të zbuloni kënde me bukuri dhe joshje të jashtëzakonshme, vende, të cilat ju tërheqin në një mënyrë magnetike me energjinë e tyre. Vendet, që provokojnë interesin e vizituesve janë shumë, por ka të tilla, të cilat mbeten..

10.12.16 08:45 |

Martin Hafizi: “Talenti nuk mund të frenohet”

Ka kandiduar në Kolegjin Muzikor Berkeley dhe ka fituar gjysmë bursë. Për fat të keq prindërit e tij nuk kanë arritur t’ia sigurojnë pjesën tjetër të shumës së domosdoshme. Kështu Martin Hafizi u gjend në Holandë, në Konservatorin për Arte Kodarts..

06.11.16 15:15 |

Tri tercete prej operave të dashura në klasifikimin tonë të tretë për muzikë klasike

Në lidhje me përvjetorin e saj të 80-të “Radio Bullgaria” ju ofron që çdo muaj të votoni për muzikë nga Bullgaria. Ndër pjesëmarrësit që do të votojnë për këngën fituese do të zgjidhen me short tre veta, të cilat do të fitojnë CD me muzikën në gjininë..

17.10.16 14:58 |

Takimet e së dielës

Në rajonin perëndimor të malit Stara Pllanina ngre shtat një mal i vogël tepër interesant. Emri i tij është Çepën. E quajnë këtë mal Pirini i Vogël dhe kjo nuk është e rastit. Faqja jugore e tij është tepër e rrëpirë...

30.03.14 09:00 |
Monumenti i Mbretit Çlirimtar Aleksandër II në zemrën e Sofjes.

Takimet e së dielës

Më 3 mars të vitit 1878 në qytetin turk Shën Stefani, Jeshillkjoji i sotëm, u nënshkrua Traktati Paqësor midis Rusisë dhe Perandorisë Osmane. Ky dokument i dha fund Luftës Ruso Turke nga vitet 1877 – 1878, e cila ishte çlirimtare për Bullgarinë...

02.03.14 08:00 |

Takimet e së dielës

Akademia Ushtarake u krijua në vitin 1878. Deri në vitin 1944, këtë shkollë të lartë ushtarake e mbaruan afro 8 265 veta. Akademia dhe parku i saj sot përbëjnë një monument të vërtetë të arkitekturës bullgare. Shumica e godinave dhe përkujtimoreve..

03.02.14 15:36 |

Takimet e së dielës

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Albanska/Obshtestvo/audio03_alb_10_01_14.mp3 Manastiri Arapovski “Shën Nedelja” ngre shtat në mesë të një fushe të gjerë. Është pothuajse e pabesueshme, se pikërisht në një vend të tillë mund të ekzistojë një mrekulli si..

10.01.14 12:23 |
Krishterimi i bullgarëve

Shën mbreti Boris I – një burrë shteti i mençur bullgar

Një nga sunduesit e mëdhenj bullgar – Boris I, nuk ka lavdinë e një luftëtari me fitore të mëdha në fushën e betejave. Mirëpo, arritjet e tij në fushën e diplomacisë dhe të kulturës japin frytet e tyre shekuj prapa me radhë. Dhe ato arritje u sjellin dobi..

25.04.13 11:53 |
Всички новини: днес | вчера