Eмисия новини
от 19.00 часа

Резултати : автор Ivo Ivanov

Calidoscopio balcánico

Un 15% de los refugiados de Ucrania se dirigen a los Balcanes Más de 340 000 ciudadanos ucranianos han entrado en Rumanía desde principios de la guerra en Ucrania, informa AGERORES. Más de 260 000 ucranianos ya han abandonado el territorio..

11.03.22 13:03 |
Fotografitë janë dorëzuar nga Ivo Haxhimishevi

Ikona fotografike nga Lufta Ruso-Turke e 1877-78

Lufta Ruso-Turke, e cila çoi në çlirimin e Bullgarisë nga sundimi pesë shekullor osman, është lufta e tretë e fotografuar qëllimisht nga fotografët ushtarakë. Disa njerëz i kanë bërë fotografitë në ushtrinë ruse gjatë luftës - thotë fotografi..

03.03.22 12:15 |

Photographic icons from the Russo-Turkish War of 1877-1878

The Russo-Turkish War which led to the liberation of Bulgaria from five centuries of Ottoman rule , was only the third war to be covered by war photographers. Artist photographer Ivo Hadjimishev has dedicated decades to the search for..

03.03.22 10:30 |

Les photos icônes de la Guerre russo-turque - 1877-78

La Guerre russo-turque qui s’est soldée par la Libération de la Bulgarie du joug ottoman 5 fois séculaire est la 3 e guerre filmée par des photographes militaires. Quelques photographes militaires avaient à cette époque..

03.03.22 09:55 |
Fotos proporcionadas por Ivo Hadzhimishev

Los iconos fotográficos de la Guerra Ruso−Turca de 1877−1878

La Guerra Ruso−Turca, libertadora para Bulgaria del dominio otomano, fue la tercera guerra fotografiada expresamente por fotógrafos militares. Varias personas del ejército ruso fueron tomando fotos durante la Guerra, cuenta el fotógrafo Ivo..

03.03.22 09:10 |
Pikturë mbi qelq Pallati i Drejtësisë në Sofje

“Krijuesit e pikturimit mbi qelq Penkovi” – një ftesë për një ekspozitë

Për shumicën emri i piktorit të madh bullgar Ivan Penkov (1897-1957) është i lidhur para së gjithësh me pikturimin mbi qelq në ndërtesat përfaqësuese të Pallateve të Drejtësisë në Sofje dhe Ruse , në sallën hyrëse të  Universitetit të Sofjes ose..

02.03.22 07:15 |

Wine without a barrel is like a person without clothes

Many Bulgarians still make homemade wine and pour it into all kinds of makeshift vessels. But seasoned winemakers always say that it is the barrel that makes the good taste of the wine. A bad barrel may spoil the taste of the best grapes. Wine without..

14.02.22 11:05 |

Vera pa fuçi është si një njeri pa rroba

Shumë bullgarë akoma bëjnë verë në shtëpi dhe e shtien në turli farë enësh të improvizuara. Por, prodhuesit e verës me përvojë thonë se fuçia është ajo e cila e bën verën. Madje rrushi më i mirë në një fuçi të keqe do të prishet. Vera pa fuçi..

14.02.22 09:15 |
Kirill Petkov dhe Dimitër Kovaçevski në Shkup

Për optimizmin midis Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut

Takimi midis kryeministrave bullgar dhe maqedonas në Shkup më 18 janar filloi me një gjest të Maqedonisë së Veriut, i cili u ngadalësua për më shumë se dy vjet. Me kërkesë të Bullgarisë, në OKB u paraqit një saktësim maqedonas me shkrim, se emri i..

20.01.22 15:23 |

Réflexions sur l’optimisme dans les relations entre la Bulgarie et la Macédoine du Nord

La rencontre entre les premiers ministres bulgare et macédonien du 18 janvier à Skopje a débuté avec un geste de la Macédoine du Nord attendu depuis plus de deux ans. A la demande de la Bulgarie, une note verbale macédonienne a été déposée à l’ONU..

20.01.22 08:49 |
Всички новини: днес | вчера