Eмисия новини
от 22.00 часа

Të rinjtë nga Ballkani po diskutojnë në Bullgari mbi politikën regjionale

Zhvillimi i Bullgarisë, bashkëpunimi rajonal, e ardhmja e Evropës dhe roli i të rinjve në jetën publike dhe politike u diskutuan në Sofje nga Nënpresidentja Ilijana Jotova dhe 40 të rinj nga katër vende - Shqipëria, Bullgaria, Kosova dhe Maqedonia..

07.07.21 14:52 |

Bullgaria këmbëngul në zgjidhje të qëndrueshme evropiane të sfidave para integrimit evropian të Shkupit

Pozita e vendit tonë mbi perspektivën evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut është konsekuente dhe e qartë, thuhet në qëndrimin zyrtar të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Politika e zgjerimit të BE duhet të bazohet në përmbushjen e..

25.06.21 19:56 |

Qendra e Sofjes transformohet në një “qytet të verës”

Një qytezë speciale e verës në qendër të Sofjes, mbi 1000 lloje verë prej 12 shteteve ballkanike, një program i larmishëm muzikor dhe kulinar - e gjithë kjo i pret vizituesit e Festivalit të Dhjetë Ndërkombëtar Ballkanik të verës, i cili do të..

17.06.21 07:15 |
Gjenerali Vencislla Mutafçijski

Rritje e shpejtë e vdekshmërisë nga Covid-19

Me 53 për qind u rrit vdekshmëria nga koronavirusi në krahasim me javën e kaluar, njoftoi në brifingun e rregullt për përhapjen e koronaviruisit gjenerali Vencislla Mutafçijski, udhëheqës i Shtabit Operativ Kombëtar. Që prej dy javëve shihet një..

11.03.21 13:29 |

Si një super grup bullgar pushtoi rok-klasifikimet në Greqi dhe Portugali

Një këngë e grupit bullgar Intelligent Music Projekt kryesoi klasifikimet në tri radiostacione greke, kurse kiliani Ronald Ronnie Romero, vokalist dhe front men i formacionit, u bë numër një në Portugali. Në thelbin e këtyre ngjarjeve është..

18.02.21 08:05 |

Bullgaria – vendi më demokratik në Ballkan

Bullgaria dhe Greqia janë shtetet më demokratike në Ballkan, tregon Indeksi Botëror i Demokracisë 2020. Në klasifikimin e "The Economist intelligence unit“ (EIU) nënvizohet se “2020-ta është një vit shumë i keq për ekonominë botërore.” Bullgaria..

03.02.21 16:28 |

Bullgaria është gati të ndihmoje Kroacinë pas tërmetit

Pas tërmetit shkatërrues që tronditi Ballkanin, Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva bisedoi me homologun e saj kroat Gordan Gërliç-Radman. "Në këtë moment të vështirë, Bullgaria është e gatshme të ndihmojë miqtë kroatë. Pranoni..

29.12.20 17:31 |
Paraqitja më e hershme e efekteve të murtajës në Evropë daton që nga viti 1349. Njerëzit mbajnë arkivole me të vdekurit në qytetin Belg Tournai.

Për shkak të kolerës në shekullin e 19-të në vendin tonë u vendosën shërbimet e para të karantinës

Murtaja, lia, tifoja, tuberkulozi, kolera...Më vonë gripi spanjoll, në ditët tona – koronavirusi. Epidemitë nëpër trojet bullgare kanë një forcë shkatërruese. Ato ndikojnë jo vetëm mbi demografinë, por ndryshojnë ecurinë e historisë. I tillë është..

28.11.20 05:15 |
Nënpresidentja Ilijana Jotova

Nënpresidentja Ilijana Jotova: "Evropa duhet të ketë vizionin e saj për parandalimin e krizës"

Ka pak të ngjarë që Kina të heqë dorë nga programi i saj i madh infrastrukturor. Por Bashkimi Evropian duhet të jetë i përgatitur të jetë shumë i zhdërvjelltë në mënyrë që të marrë përfitimet e këtij partneriteti, tha Nënpresidentja Iliana Jotova..

09.11.20 13:33 |

“Ndiq rrjedhën e lumit 2020” - aventurë mbi dy rrota

Mbi 100 çiklistë dhe ekipet mbështetëse nga Bullgaria dhe Rumania u mblodhën në qytetin Vidin në pritje të sinjalit për fillim të itinerarit më të gjatë çiklistik turistik në Bullgari. Fillimi i udhëtimit të tyre nëpër trasenë 732 kilometrashe në..

01.09.20 15:42 |
Всички новини: днес | вчера