Eмисия новини
от 09.00 часа
Illhan Kyçyk

Eurodeputeti bullgar Illhan Kyçyk është në krye të liberalëve evropianë

Në kongresin e saj të 41-të Partia e Liberalëve Evropianë ALDE zgjodhi me një shumicë të madhe eurodeputetin bullgar nga DPS Illhan Kyçyk si një nga dy presidentët e saj. Duke pasur parasysh rrethanat e jashtëzakonshme, ngjarja ndodhi në një format..

11.06.21 17:30 |
Mustafa Karadajë

Një përkthim i pasaktë skandalizoi DPS

Një përkthim i pasaktë i asaj që tha udhëheqësi i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë - DPS Mustafa Karadajë në takimin e tij me Kryetarin e Parlamentit Turk provokoi reagime të ashpra në Bullgari. Këtë e komentoi para BNR eurodeputeti Illhan Kyçuk...

10.06.21 10:29 |
Lideri i DPS Mustafa Karadajë

Rumen Radev për takimin e liderit të DPS me Rexhep Erdogan

"Bullgaria ka një nga kushtetutat më demokratike, e cila garanton të drejta të barabarta për të gjithë shtetasit bullgarë pa i ndarë sipas përkatësisë etnike. Pra, edhe partitë politike nuk duhet ta bëjnë këtë ndarje. Unë mendoj se..

08.06.21 22:35 |

Centrali termik elektrik “Varna” po ndërton impiante të reja të gazit natyror dhe hidrogjenit

Pajisje të reja prej 550 megavatesh të gazit do të ndërtohen në Varna, duke u investuar 450 milion euro, njoftoi kryetari i nderit i Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë (DPS), Ahmed Dogan. Të dyja pajisjet prej 275 megavatesh secila do të..

07.06.21 10:30 |

Reagimet në Bullgari pas sanksioneve të SHBA-së

Një ditë pasi Shtetet e Bashkuara vendosën sanksione sipas Ligjit “Magnitski” mbi disa persona me ndikim në Bullgari, bosi i bixhozit i cili aktualisht gjendet në Dubai, Vasill Bozhkov , tha se ai ka qenë "i vetmi që u bëri sinjal zyrtarisht..

03.06.21 19:27 |

Prokuroria ka premtuar veprime kundër personave të sanksionuar nga SHBA-ja

Zyra e Prokurorisë njoftoi se do të marrë masa kundër të gjitha personave të sanksionuar nga SHBA-ja. Prokuroria e shtetit njoftoi se edhe para vendosjes së sanksioneve sipas ligjit global "Magnitski", ishin sjellë në gjykatë Petër Harallampiev dhe..

03.06.21 16:07 |
Deljan Peevski

DPS solidarizohet me biznesmenin e sanksionuar Deljan Peevski

Lëvizja për të Drejtat dhe Liritë – DPS pret fakte dhe prova që motivuan institucionet e SHBA-së për të vendosur sanksione ndaj biznesmenit Deljan Peevski . "Deri atëherë, mbetemi në solidaritet me pozicionin personal të z. Peevski”, theksohet në..

03.06.21 12:11 |

Reagimet e forcave politike pasi “Ka një popull të tillë” shpalli se do të kthehejë mandatin

Në përgjigje të njoftimit nga udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov që pasi të marrë mandatin për të formuar qeveri, partia do ta kthejë menjëherë atë, BSP - forca e tretë në parlamentin e ri, tha se me kthimin e mandatit Trifonov..

26.04.21 18:26 |

Filloi punë Legjislatura e 45 e Kuvendit Popullor

Deputetja më e moshuar Mika Zajkova hapi punën e Legjislaturës së 45 të Kuvendit Popullor. “Populli na dërgoi në këtë sallë për ndryshimin, e cila të na nxjerrë nga të gjitha vendet e fundit në BE”, tha Zajkova. Deputetët u betuan,..

15.04.21 12:36 |

Punëdhënësit bullgarë filluan takime me partitë kryesore politike

Asociacioni i Organizatave të Punëdhënësve Bullgarë inicioi një sërë takimesh me përfaqësues të partive dhe koalicioneve, të cilat sipas agjencive sociologjike do të hyjnë në Asamblenë e 45-të Kombëtare. Sot, në një takim me Lëvizjen për të Drejtat..

15.02.21 17:02 |
Всички новини: днес | вчера