Eмисия новини
от 21.00 часа
Kristalina Georgieva

Bullgaria nuk është kërcënuar nga kriza e borxhit

Bullgaria nuk ndodhet para rrezikut nga kriza e borxhit si rezultat i politikës së saj koherente dhe konservatore. Këtë e deklaroi Kristalina Georgieva – drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) në përgjigje të një pyetjeje të "Bllomberg..

19.10.20 18:14 |

Kristalina Georgieva: Ekonomia botërore është më mirë sesa pritej

Gjendja në ekonominë botërore në këtë moment është më e mirë, sesa   treguan parashikimet e disa muajve më parë , por kriza e lidhur me koronavirusin, akoma nuk është e e vituar . Këtë e deklaroi në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare..

05.10.20 06:10 |
Kristalina Georgieva

Vlerësimi i FMN-së për Bullgarinë është ndoshta më i miri

Në kushtet e krizës së Covid-19 masat ekonomike duhet të vazhdojnë, deklaroi para Televizionit Kombëtar Bullgar drejtoresha ekzekutive e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN) Kristalina Georgieva. Është me rëndësi që ata, të cilët i marrin vendimet në..

25.09.20 19:19 |
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva bëri thirrje për rimëkëmbje afatgjatë pas krizës së pandemisë

Në një konferencë të Organizatës Ndërkombëtare të Punës Kristalina Georgieva, drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkiombëtar bëri thirrje që sot politikanët të drejtojnë përpjekjet e tyre ndaj rimëkëmbjes afatgjatë ma karbon të ulët – diçka që do të..

08.07.20 15:10 |
Shefja e FMN-së Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva: 81 shtete kanë kërkuar ndihmë nga FMN-ja për shkak të COVID-19

Ekonomia botërore mund të shkojë drejt recesionit më të rëndë në krahasim me atë të vitit 2009. Këtë e tha drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar bullgarja Kristalina Georgieva. Prognozat e Fondit tregojnë se rimëkëmbja mund të pritet gjatë vitit..

28.03.20 10:54 |

FMN: Pabarazia në Bullgari është duke u rritur

Sipas fjalëve të udhëheqësit të Misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar në Bullgari, Jaewoo Lee, pabarazia në vend vazhdon të rritet. Si masë për sigurimin e resursit më të madh për shpenzimet sociale, Fondi propozon rritjen e shumës maksimale të të..

14.02.20 18:08 |
Kristalina Georgieva, FMN

FMN: Bullgaria po përparon mirë në rrugën drejt Eurozonës

Në rubrikën “E diela 150” të programit Horizont të Radios Kombëtare Bullgare drejtohesha e Fondit Monetar Ndërkombëtar Kristalina Georgieva deklaroi se në përgjithësi Bullgaria “ka pozita shumë të mira” sa i përket synimit të saj për të hyrë në..

27.01.20 09:59 |
Kryeministri Borisov me shefen e FMN-së Krislaina Georgieva

Bojko Borisov: Bullgaria ka një politikë të shëndoshë fiskale

Bullgaria ka një politikë të shëndoshë fiskale, e cila vlerësohet nga agjencitë   e vlerësimit të kredisë. Këtë e tha Kryeministri bullgar Bojko Borisov në takimin e tij me udhëheqësen e Fondit Monetar Ndërkombëtar Kristalina Georgieva. Theksi..

20.01.20 10:50 |
Kristalina Georgieva - drejtoresha e FMN-së

Kristalina Georgieva bëri thirrje për paqe tregtare ndërmjet SHBA-së dhe Kinës

Marrëveshja e pjesshme tregtare mes SHBA-së dhe Kinës është një lajm, i cili mund të përshëndetet, por nuk mund ta heqë efektin negativ mbi ekonominë botërore nga lufta tregtare mes të dyja vendeve, deklaroi sot drejtoresha e Fondit Monetar..

17.10.19 20:32 |
Fondi Monetar Ndërkombëtar

Fondi Monetar Ndërkombëtar po e rrit prognozën e vet për Bullgarinë

Fondi Monetar Ndërkombëtar e rriti prognozën e vet për rritjen e ekonomisë bullgare për këtë vit deri më 3,7% kundrejt 3,3% në prognozat e veta nga muaji prill. Kjo vihet në dukje në raportin e organizatës “Perspektiva për ekonominë botërore”, të..

15.10.19 17:41 |
Всички новини: днес | вчера