Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kristalina Georgieva mbështet anëtarësimin e Bullgarisë në eurozonë

Kristalina Georgieva
Foto: BGNES

Në lidhje me pyetjen nëse Bullgaria duhet apo jo të anëtarësohet në eurozonë, unë do të pyesja nëse ka ndonjëri në Bullgari që dëshiron të bjerë Bordi Monetar, tha Kristalina Georgieva, drejtoreshë e Fondit Monetar Ndërkombëtar.

“Deri më tani nuk kam parë asnjë sondazh sociologjik për heqjen e Bordit Monetar dhe mbrojtjes që ai na jep. Dhe meqenëse në vendin tonë kemi Bord Monetar dhe valuta jonë është e lidhur me euron, është shumë më mirë të marrim pjesë në formimin e politikave që kanë ndikim në Bullgari”, tha Georgieva. Ajo parashikon se në vitin 2023 inflacioni do të mbahet nën kontroll.

Georgieva u nderua me titullin "Doctor Honoris Causa" në Universitetin e Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore në Sofje.Më shumë nga rubrika

Aktualizimi i buxhetit i Bullgarisë për vitin 2022 është fakt

Pas një takimi të gjatë në ditën e fundit të qershorit, deputetët më në fund miratuan përditësimin e buxhetit të shtetit. “Në këtë situatë të vështirë politike, parlamenti tregoi përgjegjësinë e nevojshme, buxheti është i vështirë për t’u..

botuar më 22-07-01 2.03.MD

Bullgaria dëshiron që Korridori № 8 të jetë pjesë e Eurokorridorit të ri “Ballkani Perëndimor”

Bullgaria shprehu qartë mbështetjen e saj për përfshirjen e Korridorit Pan-Europian № 8 Sofje-Shkup-Durrës në korridorin e ri të propozuar të transportit evropian “Ballkani Perëndimor”. Kjo ndodhi gjatë rishikimit të rrjetit të transportit..

botuar më 22-07-01 12.12.MD

Zero TVSH për bukën dhe miellin, vendosi përfundimisht parlamenti

0 për qind Tatim mbi Vlerën e Shtuar për bukën dhe miellin deri në korrik të vitit të ardhshëm – ky është vendimi përfundimtar i Kuvendit Popullor përmes përditësimit të buxhetit të shtetit. U hodh poshtë propozimi për uljen e TVSH-së për vajin,..

botuar më 22-06-29 3.01.MD